Україна обіграла Вірменію у тяжкому матчі Ліги націй

Команда Петракова здобула другу перемогу у двох матчах.
2022 г., 11 червня, 17:54
Олександр Караваєв / Getty Images
Олександр Караваєв / Getty Images

У рамках третього туру Ліги націй збірна України зустрічалася із національною командою Вірменії. Поєдинок проходив у Лодзі (Польща).

Головний тренер збірної України Олександр Петраков зробив низку замін перед грою, включивши до складу Андрія Пятова і випустивши Олександра Зінченка на позиції лівого захисника.

На перших хвилинах зустрічі сталося зіткнення між Шапаренком та Барсегяном, що навіть арбітру довелося втрутитися в ситуацію. Такий агресивний підхід зіграв на руку українській команді, яка на сьомій хвилині вже могла виходити вперед, однак удар Яремчук взяв Юрченка.

Вірменська команда грала від оборони, захищаючись на лінії штрафного майданчика. Так вони могли вибігати у небезпечні контратаки, а наші хлопці завдавали ударів з дальньої дистанції. Пробивали пробити голкіпера Мудрик, Циганков, Малиновський, проте реалізувати моменти не змогли.

Барсегян був одним із найактивніших у складі Вірменії. Так він на 37-й хвилині протягнув м'яч на половину поля України, обігравши Мудрика, Зінченка, однак у штрафному майданчику його зупинив Матвієнко.

Наприкінці першого тайму запам'яталася швидкими атаками України, проте гості зіграли надійно. У компенсований час Бабаян отримав жовту картку за фол проти Малиновського, на що різко відреагував Забарний та штовхнув суперника. Арбітр показав футболістам жовтою.

На старті другого тайму Вірменія провела небезпечну атаку за рахунок швидкості Оганесян, однак її перервав П'ятов, вибивши м'яч за межі поля.

Через кілька хвилин Малиновський пробив з лінії штрафного майданчика, але з таким ударом впорався Юренко. А на добиванні Яремчук не зумів реалізувати момент.

Другу спробу Руслана у другому таймі Юрченко також відбив, а ось третю – ні. Руслан отримав пас від Караваєва та пробив точно у кут ворота. Гості намагалися зрівняти рахунок, провівши атаку, яка ледь не закінчилася автоголом Забарного – П'ятов встиг дістати м'яч, який летів у порожній кут воріт.

На 77-й хвилині Караваєв вже відзначився голом, підключившись до атаки. Олександр підхопив м'яч, який відскочив суперника та влучив точно у кут. Фінальну крапку в матчі поставив Віталій Миколенко, який забив за кілька хвилин після виходу на поле. Для українського футболіста цей гол став дебютним у складі команди.

Нагадаємо, що збірна України проведе ще один матч, де її суперником буде Ірландія. Вірменія ж зіграє проти національної команди Шотландії. Ігри відбудуться 14 червня.

Україна – Вірменія 3:0
Голи : Малиновський, 61, Караваєв, 77, Миколенко, 83

Україна : П'ятов - Караваєв, Забарний, Матвієнко, Зінченко (Міколенко, 78) - Малиновський, Сидорчук (Ігнатенко, 85), Шапаренко (Пихальонок, 70) - Циганков, Яремчук (Довбик, 70), Мудрик (Зубків, 78)

Вірменія : Юрченко - Монрой, Восканян, Мкоян, Ст. Мкртчян – Оганесян, Удо, Дяшян (Малакян, 80), Барсегян (Арутюнян, 66) – Байрамян (Бічахчан, 55) – Бабаян (Адамян, 55).

Попередження : Забарний, Зінченко, Матвієнко – Бабаян, Байрамян, Адамян, Восканян


x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK