Петраков: Атмосфера була просто чудова, наче ми грали в Україні

Наставник української збірної підбив підсумки протистояння з Вірменією у Лізі націй.
2022 г., 11 червня, 19:45
Олександр Петраков / Getty Images
Олександр Петраков / Getty Images

У рамках третього туру Ліги націй збірна України розгромила національну команду Вірменії (3:0).

Головний тренер української команди Олександр Петраков висловився щодо протистояння. За його словами, збірна має рухатися далі.

"Перемогли 3:0, грали добре, було багато моментів. Я привітав хлопців, рухаємось далі".

Фахівець висловився про відзначення голів разом із футболістами.

"Я такий чоловік, у футболі треба радіти в такі моменти. Заради цих секунд і живеш. Це адреналін, це складно передати. Я радів за хлопців, за Караваєва...

Миколенко вийшов на заміну, бо Зінченко втомився та отримав жовту картку. Віталій вийшов і так вийшло, що забив. Не говоритиму, що ставив перед ним таку мету. Я його попросив навести лад у обороні. Зінченко грав на цій позиції, бо Миколенко провів три матчі, а Соболь лише почав тренуватись.

Ярмоленко захворів, була висока температура. Я сказав йому, що не треба сьогодні грати. Думаю, до 14 червня він буде готовим. Також Сирота вже не має температури, все в нього буде добре".

Наставник поділився враженнями щодо підтримки на стадіоні у Польщі.

"І тренеру, і футболістам завжди добре грати, коли є вболівальники. Коли їх немає – це погано. Сьогодні атмосфера була просто чудова, ми як грали в Україні. Було правильне рішення погодитись грати в Лодзі, адже прийшов повний стадіон, наші співвітчизники. Люди раділи, я бачив їхні обличчя, вони дякують.

Усі хочуть додому, щоб скінчилася війна. Ми для цього працюємо, щоб вони раділи. Дякуємо нашим українцям, які підтримали нас. І в Україні всі дивилися гру по телевізору, всі горді з нашої країни. У нас йде війна... Це багато чого означає для нас і для мене особисто".

Петраков наголосив на підтримці з боку вірменської збірної під час війни з Росією.

"Перед грою до мене підійшов їхній головний тренер з перекладачем, побажав удачі, найкращого, щоб швидше завершилася війна, побажав удачі. Хлопці після гри подякували. Тренер воротарів Березовський підійшов, П'ятова привітав.

Ви знаєте, що це наша війна. Я так бачу, що люди десь уже втомлюються від України. Ми повинні самі собі допомагати, тільки ми можемо зробити все — закінчити війну, відновлювати країну. Світ допомагатиме, за що ми йому дуже дякуватимемо".

Фахівець розповів про футболістів, які перебувають у лазареті.

"Епідемія? Ні, це пов'язано з погодою в Уельсі – дощ, вітер, дуже холодно було. Хлопці не відразу захворіли, а за кілька днів. Ярмоленко вчора тренувався, все було добре, а ввечері подзвонив, сказав, що йому погано, ставили крапельницю . У Сироти була температура 40 після перельоту з Ірландії. Думаю, що це застуда. Все добре, ситуація контрольована".

Українець висловився про фізичний стан гравців, адже команда за короткий термін проведе 5 ігор.

"Все добре, хлопці розуміють. Ми готувалися до цього, я хотів, щоб у команді було 27 гравців. Хлопці молодці, всі готуються, зараз відновлюватиме. Вони виконують те, що пропонує медичний штаб, немає жодних питань. Я прогнозую, що буде дуже важка гра із Ірландією".

Петраков також висловився про гру Зінченка, який виконував роль лівого захисника.

"Його ставить на цю позицію Хосеп Гвардіола. Все хороше треба продовжувати. Я дав відпочити Миколі, тому попросив Сашка допомогти команді. У нас все добре, є контакт. У збірній футболісти повинні вміти грати на двох-трьох позиціях. Не говоритиму, де Зінченко зіграє наступного разу, щоби ірландці не знали", - сказав Петраков на післяматчевій прес-конференції.

Нагадаємо, на ISPORT доступно відео голів та огляд матчу Україна – Вірменія.


x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK