Мане та Салах увійшли до фінальної трійки претендентів на звання гравця року в Африці

Третім у список потрапив гравець, у якого нещодавно виявили страшне захворювання.
2022 г., 20 липня, 13:07
Садіо Мане / Getty Images
Садіо Мане / Getty Images

Стала відома фінальна трійка претендентів на звання найкращого гравця Африки 2022 року. Згідно з офіційним сайтом Бундесліги, до неї увійшли два форварди німецької Бундесліги - Садіо Мане та Себастьєн Алле, а також вінгер Ліверпуля Мохамед Салах.

Мане, який нещодавно перейшов до Баварії з Ліверпуля, наразі є чинним володарем нагороди, оскільки був визнаний найкращим гравцем Африки, коли ця нагорода востаннє присуджувалася у 2019 році.

І 30-річний футболіст сподівається зберегти свій титул після того, як привів Сенегал до їхнього першого в історії успіху на Кубку африканських націй цього року. Нападника також було визнано найкращим гравцем турніру.

Алле — ще один новачок Бундесліги. Гравець збірної Кот-д'Івуара перейшов до Борусії з Аякса після блискучої кампанії за чемпіонів Нідерландів, де він забив 34 голи в 43 іграх, у тому числі 11 у восьми матчах Ліги чемпіонів, причому двічі проти свого нового клубу.

Нагадаємо, що кількома днями раніше у Алле діагностували пухлину яєчка, через що його офіційний дебют у новій команді відкладається на невизначений термін.

Салах разом із Єгиптом дійшов до фіналу Кубка африканських націй, де в серії пенальті поступився Сенегалу зі своїм вже екс-партнером з Ліверпуля Мане.

Він також дійшов із "червоними" до фіналу Ліги чемпіонів, де мав намір помститися мадридському Реалу за фінал 2018 року, проте "бланкос" знову виявилися сильнішими.

Варто зазначити, що єдиним гравцем Бундесліги, який отримав нагороду, був П'єр-Емерік Обамеянг у 2015 році – тоді габонець виступав у складі "джмелів".

Переможця 2022 року буде оголошено на церемонії в Рабаті, Марокко, у четвер, 21 липня.


x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK