У Новій Зеландії застрелили трьох людей за лічені години до старту жіночого ЧС-2023

Попри це організатори не збираються переносити матч-відкриття турніру.
2023 г., 20 липня, 09:35
Жіночий чемпіонат світу / Getty Images
Жіночий чемпіонат світу / Getty Images

В Окленді (Нова Зеландія), у місті, де 20 липня стартує жіночий чемпіонат світу, відбулася стрілянина, внаслідок якої загинули троє людей, у тому числі той, хто стріляв, повідомляє The Athletic.

Ще п'ятеро зазнали поранень, серед постраждалих є співробітники поліції.

Попри це турнір пройде "так, як і планувалося", заявив прем'єр-міністр Нової Зеландії Кріс Хіпкінс. Він також додав, що загрози національній безпеці немає.

На думку комісара поліції Нової Зеландії Ендрю Костера, нападником був 24-річний чоловік, який працював на будівництві, де сталася стрілянина.

Інцидент стався близько сьомої ранку за місцевим часом, у центрі будівлі, розташованої неподалік фан-зони ФІФА в районі Куїн-стріт та Куей-стріт. Близько восьмої ранку пролунала серія пострілів.

У самій будівлі знаходилися десятки будівельників, і всі сили поліції Окленда були негайно викликані на місце події. Також приїхало багато машин швидкої допомоги.

Міністр спорту Нової Зеландії Грант Робертсон заявив, що всі команди, які знаходяться в безпосередній близькості до місця інциденту, "цілі та неушкоджені".

Пізніше ФІФА висловила свої "найглибші співчуття" сім'ям та друзям жертв, які загинули внаслідок стрілянини.

Нагадаємо, що жіночий чемпіонат світу пройде на полях Нової Зеландії та Австралії. Турнір розпочнеться матчем Нова Зеландія - Норвегія, а стартовий свисток поєдинку запланований на 10:00 за київським часом.

Слідкувати за новинами та отримувати цікавий спортивний контент можна в нашому Telegram-каналі!


x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK