Йовічевич: Ідемо в пекло Роттердама битися за Україну та Шахтар

Хорватський фахівець задоволений результатом першої зустрічі проти нідерландської команди.
2023 г., 10 березня, 01:01
Ігор Йовічевич / shakhtar.com
Ігор Йовічевич / shakhtar.com

Головний тренер Шахтаря Ігор Йовічевич прокоментував нічию у матчі проти Фейенорда в рамках 1/8 фіналу Ліги Європи.

"Завжди позитив, коли не програєш. Це був важкий матч для нас. Очікували на таке, враховуючи склад, який вийшов на поле. Не через якість футболістів чи їхню кваліфікацію - через зіграність. Бо наш футбол складається з останньої лінії, він витягує та виманює опонента. А коли футболісти не грають на своєму місці чи грають ті, хто довго не грав, тоді опонент може відчути слабкість в останній лінії та накривати. Особливо у першому таймі, коли нас достатньо накривали. Не могли нав'язати нашу гру.

Чи була ставка на другий матч? Це правда. Ми тут у каші варимося і коли прийде час, зможемо об'єктивніше подивитися на речі. Так само їхня стратегія - 100% була вирішити завдання тут, цим складом. Бо після другого матчу вони через три дні гратимуть з Аяксом, тому хотіли ставку зробити на перший поєдинок. Ми їм це трішки ускладнили, будемо готові у повному складі на другий матч.

Читайте також: Шахтар - Фейєнорд 1:1 Відео голів та найкращих моментів матчу Ліги Європи 09.03.2023

Гадаю, що не потрапили повністю у гру, не були собою. Перегоріли. Думаю, що відповідальність у першому матчі нам заважала розслабитися, нав'язати свою гру. І в деяких епізодах другого тайму додавали, могли притримати м'яча, перевести його з флангу на фланг, не губити. Але загалом - Феєнорд заслужив на цей м'яч. Проте, якщо ми додамо у другому матчі, гадаю, наші шанси зростуть.

Цей поєдинок дав нам зрозуміти, що ми занадто відчули відповідальність. Вони були швидше за нас на одну передачу, і я у цьому сегменті шукаю свою енергію, запас потенціалу на наступний матч. Бо якби ми були собою як завжди, то впоралися б ще краще з цим поєдинком. Але все одно результат набагато кращий за гру, яку показали. Думаю, що ми ще живі. І це очко додасть коефіцієнт в рейтинг України. Відчуваємо підтримку всієї України, клубів - абсолютно всіх. Це для них. Ми пишаємося і б'ємося за Україну", - заявив Йовічевич на післяматчевій прес-конференції.

Нагадаємо, матч-відповідь між Феєнордом та Шахтарем відбудеться у четвер, 16 березня в Роттердамі.

КЛЮЧОВІ СЛОВА: Шахтар Ігор Йовічевіч

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK