Кинути виклик усьому і всім: Анонс і прогноз на матч Феєнорд - Шахтар у Лізі Європи

"Гірники" зіграють із представником Нідерландів за вихід до 1/4 фіналу. ISPORT.ua розповідає про важливі факти перед грою в Лізі Європи.
2023 г., 16 березня, 09:30
Феєнорд - Шахтар  / ФК Шахтер Донецк
Феєнорд - Шахтар / ФК Шахтер Донецк

У четвер, 16 березня, будуть зіграні матчі-відповіді 1/8 фіналу Ліги Європи. У рамках змагання відбудеться друга гра між нідерландським Феєнордом і донецьким Шахтарем.

У першій зустрічі нідерландці мали безліч можливостей, щоб перемогти, але гра завершилася внічию. Зараз же команди точно визначатимуть переможця, який увійде до вісімки найкращих турніру.

Матч відбудеться на стадіоні Феєнорд у Роттердамі. Початок зустрічі - 19:45 за київським часом. 

Феєнорд - Шахтар

Ліга Європи, 1/8 фіналу
Четвер, 16 березня, 19:45
Стадіон Феєнорд, Роттердам (Нідерланди)
Арбітр - Хесус Хіль Мансано (Іспанія)
Де дивитися матч?

Стежити за подіями поєдинку можна буде на ISPORT завдяки текстовій онлайн-трансляції.

Перша гра

Уся перша зустріч пройшла в одному стилі - нідерландці домінують, а "гірники" шукають свою можливість, щоб здивувати суперника. Голкіпер Шахтаря Анатолій Трубін, як і завжди, здійснив масу класних сейвів, але пропустив все-таки один під завісу зустрічі. Незважаючи на активність українця, найкращим гравцем визнали Ярослава Ракицького, який відзначився першим голом після повернення в Шахтар.

Феєнорд заслуговував перемогти, але зумів лише вирвати нічию, як парадоксально не звучало. За очікуваними голами (XG) у Шахтаря - 0.28, а у Фейєноорда - 2.12. Тож можна сказати, що пощастило Шахтарю не програти - 1:1.

Слова тренерів перед грою

Наставник Феєнорда Арне Слот:

Нічийний результат розчаровує. Я був трохи здивований, побачивши, що ми демонструємо таке домінування. У другому таймі створили кілька чудових моментів для того, щоб забити. І ми нічим не поступилися. Думаю, причиною того, що Шахтар виглядав не дуже добре, була наша гра. Єдине, що міг зробити Шахтар, це захистити свої ворота. І потрібно було не забувати про їхні контратаки, які нам вдалося нейтралізувати досконало. Але чи не вперше в цьому сезоні нашому супернику вдається забити, завдавши один удар по воротах. Ми зробили майже все добре, за винятком одного крихітного моменту.

Тренер Шахтаря Ігор Йовічевіч:

Цей поєдинок дав нам зрозуміти, що ми занадто відчули відповідальність. Вони були швидше за нас на одну передачу, і я в цьому сегменті шукаю свою енергію, запас потенціалу на наступний матч. Якби ми були собою як завжди, то впоралися б ще краще з цим поєдинком. Але все одно результат набагато кращий, ніж показала гра. Думаю, ми ще живі. І це очко додасть коефіцієнт у рейтингу України. Відчуваємо підтримку всієї України, клубів - абсолютно всіх. Це для них. Ми пишаємося і б'ємося за Україну!

Читайте також: Фейєнорд - Шахтар: прогноз на матч 16.03.2023 Ліги Європи

Цікаві факти

  • Шахтар і Феєнорд зустрічалися на груповій стадії Ліги чемпіонів-2017/18. Тоді двічі переміг Шахтар - 2:1, 3:1
  • Шахтар грав 7 ігор із представниками Нідерландів, але вигравав лише у Феєнорда - тричі, а всі інші ігри програв
  • Феєнорд в 11-их матчах з українськими командами здобув дві перемоги за чотирьох нічиїх і п'яти поразок
  • Шахтар посів третє місце в групі Ліги чемпіонів із Реалом, Лейпцигом і Селтіком
  • Феєнорд став першим у групі Ліги Європи, обійшовши Мітьюлланд, Лаціо і Штурм
  • В 1/16 фіналу Ліги Європи Шахтар пройшов Ренн (Франція)
  • В останніх 12 єврокубкових матчах на своєму полі Феєнорд переміг 10 разів і двічі зіграв унічию
  • Шахтар тільки в трьох із десяти випадків проходив далі після домашньої нічиї в першій грі
  • Феєнорд виграв 15 із 18 двоматчевих протистоянь у турнірах УЄФА, які починав нічиєю в гостях

Феєнорд - Шахтар: хто переможе?

Нічия в першому матчі - це результат бажання і самовіддачі гравців Шахтаря. Незважаючи на старання, Феєнорд не переміг, хоча зробив дуже багато для цього. Нічийний результат у першій грі - дає невелику перевагу саме нідерландській команді, адже вдома і фанати, і статистика - на їхньому боці.

Підопічні Йовічевіча ґрунтуватимуть свою гру на тих самих ключах: надійність в обороні та удача в контратаках (як було і з Ренном). Однак французи не стільки яскраві та динамічні, як Феєнорд. 

Хотілося б вірити, що Шахтар зможе відстояти нічийний результат, а потім у серії пенальті пробитися в наступний раунд. Однак віриться в це насилу. На боці Феєнорда: гольова активність, бойовий склад, тактика і фанати. Тож очікуємо багато голів, які, на жаль, призведуть до вильоту Шахтаря. 

Прогноз: 3:1 (Якщо автор помилиться, то буде тільки радий).

Дмитро Данець, ISPORT.ua


x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK