Бойко: Ніколи не думав піти з Динамо через війну. Я повинен допомогти клубу, своїй країні

Український голкіпер поділився думками про повномасштабне російське вторгнення та своє майбутнє.
2022 г., 4 липня, 14:12
Денис Бойко / Getty Images
Денис Бойко / Getty Images

Воротар київського Динамо Денис Бойко висловився про розв'язану росіянами повномасштабну війну проти України.

"Офіційних матчів не вистачає. Від часу зимової перерви в чемпіонаті України їх не було. Зараз ми знову готуємося грати. Але в ситуації, що склалася, ми не знаємо, що буде завтра. Війна - це найбільша проблема. Усі українські команди переживають цей складний період.

Російська агресія - це страшна річ. Ми живемо, не знаючи, що може статися наступного дня. Із цим має боротися весь український народ, уся наша країна, наші клуби - футбольні чи інші види спорту. Щоб допомогти, ми маємо зробити все можливе. Для мене це означає грати матчі за мир і зосереджуватись на цьому, на нашій підготовці. У ХХІ столітті це щось ненормальне. Щоб боротися, ми продовжували максимально нормально жити, продовжували грати у футбол, тренуватися.

Це справжня війна. Коли росіяни кажуть, що щось інше, це неправда. Правда в тому, що це війна. Вони вбивають наших людей, вони вбивають наших дітей, усе спалюють, знищують. Тому складно зосередитись на футболі. Але це наша робота, ми маємо бути професіоналами. Ми маємо це зробити для нашого народу, для нашої країни. Ці матчі за мир приносять гроші нужденним в Україні.

Читайте також: Бойко: Я никогда в жизни так сильно не гордился тем, что я украинец

У мене багато друзів, які й досі в Україні. Дружина з дітьми живе у Бухаресті, а батьки все ще в Україні. Вони в безпечному місці, але я все одно дуже хвилююсь за них. Росіяни бомблять усю нашу країну. Ви не знаєте, де може впасти наступна бомба. Це справді жахливо. У мене також є друзі в армії. Вони роблять усе можливе, щоб наші люди спали добре і могли прокидатися щоранку.

Важкий час для всіх. Граючи у футбол, ми показуємо людям, що ми живі. Ми намагаємося говорити про війну, щоб її засудити, пояснити те, що відбувається в Україні, Європі та світу. Це війна. Ми повинні говорити це щодня, щоби світ не забув про це. Це наша місія, коли ми їдемо за межі країни", - зазначив Бойко.

Також голкіпер поділився думками про проведення чемпіонату України та своє майбутнє.

"Клуб зробив усе для наших сімей, для персоналу, для всіх людей, які працюють у Динамо. Я ніколи не думав піти з клубу через війну. Це немислимо. Я повинен допомогти клубу, своїй країні. Я не можу піти зараз.

Ми маємо відновити чемпіонат. Це важливо для нашої країни, нашого народу. Ми маємо показати всьому світу, що ми живі, що ми продовжуємо грати у футбол, що ми продовжуємо жити, що ми робимо все можливе в Україні, щоб виграти цю війну. Спорт - один із способів зробити це", - сказав Бойко в інтерв'ю Rhone FM.

Раніше Денис Бойко також поділився думками щодо благодійних матчів на підтримку України під час війни із Росією.


x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK