Зірки УПЛ: хто наступний на вихід?

ISPORT пробує відгадати, хто з гравців чемпіонату України наступним покине нашу першість.
2023 г., 23 січня, 13:40
Матвієнко та Бєсєдін
Матвієнко та Бєсєдін

В січні одразу два найзірковіші гравці чемпіонату України - Віктор Циганков та Михайло Мудрик -  покинули його і перебралися до клубів з топ-чемпіонатів Європи.

Після початку повномасштабного вторгнення окупантів на наші землі багато зіркових гравців-легіонерів вже покинули УПЛ, але схоже, що ця тенденція продовжиться й надалі.

ISPORT розглянув, хто ж з нинішніх зірок чемпіонату в найближчому майбутньому може переїхати в клуб з іншої країни.

Анатолій Трубін
Анатолій Трубін / Джерело: ФК Шахтер Донецк

Анатолій Трубін

Голкіпер донецького Шахтаря в досить юному віці зміг виграти конкуренцію в легендарного Андрія Пятова і стати ключовим виконавцем "гірників". Його персоною цікавляться в Європі, але про потенційний перехід майже не говорилось.

Та ж ось в ЗМІ почала з'являтися інформація про те, що воротар не хоче продовжувати контракт з клубом, який закінчується влітку 2024 року.

Але питань по трансферу багато. Шахтар точно не відпустить гравця за дешево, а клубів, які могли б заплатити за нього потрібну суму не так і багато. Можливо, можна було б говорити про Баварію (були навіть чутки), але вони вже придбали Яна Зоммера і до літа точно не будуть думати про когось ще.

Імовірність переходу взимку: 5%
Імовірність трансферу влітку: 50%

Артем Довбик (справа)
Артем Довбик (справа) / Джерело: ФК Шахтер Донецк

Артем Довбик

Форвард дуже вирізняється на фоні інших гравців Дніпра-1 і переріс рівень цього клубу. Скоріше за все нападник покине свою команду в цьому році, але дніпряни все ж не відпустять його просто так.

Наразі "спортклубівці" мають шанс зробити неймовірне і виграти чемпіонат України, а без Довбика це буде дуже важко, тому продавати його в нинішнє трансферне вікно будуть тільки за якісь неймовірні гроші, які навряд чи хтось запропонує.

Але уявіть, якщо Дніпро-1 дійсно виграє УПЛ, тоді Довбика точно заберуть з руками й ногами.

Імовірність переходу взимку: 10%
Імовірність трансферу влітку: 90%

Микола Матвієнко
Микола Матвієнко / Джерело: ФК Шахтер Донецк

Микола Матвієнко

Лідер оборони Шахтаря на відміну від двох попередніх гравців має "залицяльника". Англійський Брайтон, яким керує Роберто Де Дзербі, дуже зацікавлений в трансфері гравця, але не готовий платити ту суму, яку хоче отримати Шахтар.

Футболіст за останньою інформацією ЗМІ, відвідав Лондон разом з сім'єю, але наскільки це пов'язано з можливим трансфером? Невідомо.

Звісно "чайки" можуть зробити все можливе для цього переходу вже взимку, але більш імовірним бачиться варіант, коли до цього трансферу перейдуть вже влітку.

Імовірність переходу взимку: 20%
Імовірність трансферу влітку: 50%

Артем Бондаренко
Артем Бондаренко / Джерело: ФК Шахтер Донецк

Артем Бондаренко

Юний півзахисник Шахтаря також декілька разів з'являвся в новинах стосовно трансферу саме в Брайтон, до колишнього тренера.

Але в його перехід віриться ще менше, ніж в трансфер Матвієнка. Тим не менше, сам Шахтар може триматися за Артема не настільки сильно, адже він на даному етапі кар'єри не є супер важливим гравцем команди і замінити його буде легше, ніж Миколу чи того ж таки Мудрика.

Та все ж просто так "гірники" хлопця точно віддавати не стануть, а тому в його перехід взимку віриться не сильно.

Імовірність переходу взимку: 5%
Імовірність трансферу влітку: 30%

Владислав Супряга
Владислав Супряга / Джерело: ФК Динамо Киев

Владислав Супряга або Артем Бєсєдін

Київське Динамо в своєму складі має двох форвардів, які на даному етапі своїх кар'єр скоріше є футболістами-мемами.

Більшість фанатів не розуміють, навіщо такі гравці киянам.

Зараз в стані Динамо є Владислав Ванат, який також не виблискує, але скоріше за все саме на нього буде робитися ставка. Також є молодий Ісаєнко, а з єврокубків Динамо вже вилетіло, тому тримати в команді і Супрягу, і Бєсєдіна, не досить доцільно.

Звісно, на відміну від всіх гравців, про яких ми говорили до цього, нападники навряд чи поїдуть в топ-чемпіонат, але щось типу Туреччини чи Польщі, цілком можливо. Хоча б в оренду

Імовірність переходу одного з них взимку: 70%


Можливо хтось чекав побачити в цьому списку молодих зірочок збірної України – Іллю Забарного та Георгія Судакова, але навряд чи їхні клуби наразі зацікавлені в продажі.

Динамо загалом не дуже привітне до подібних трансферів своїх лідерів, а Шахтар може мати намір виростити з хавбека "нового Мудрика" та продати його дуже дорого.


x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK