Ахметов подав позов на росію

Власник Шахтаря вимагає від держави-окупанта відшкодування збитків.
2023 г., 11 квітня, 12:24
Рінат Ахметов
Рінат Ахметов

Власник Шахтаря та український бізнесмен Рінат Ахметов на сайті своєї інветсиційної компанії SCM виступив із важливою заявою.

Ахметов повідомив, що подав до суду на Росію через збитки, яких він зазнав у зв'язку зі збройною агресією країни-терориста на окупованих територіях Луганської та Донецької області.

Йдеться не тільки про збитки, яких було завдано після 24 лютого 2022 року, а й до повномасштабного вторгнення, починаючи з 2014 року.

Читайте також: Ахметов пожертвує 25 мільйонів євро із продажу Мудрика на запуск проекту "Серце Азовсталі"

"24 лютого 2022 року почалося широкомасштабне вторгнення російської армії в Україну. Але для мене, як і для багатьох українців, війна почалася 2014 року. Саме тоді росія вторглася на територію нашої країни, почала захоплювати найважливіші для нашої економіки підприємства і руйнувати нашу інфраструктуру. Моя позиція незмінна: ми будемо домагатися справедливості всіма законними методами в усіх можливих інстанціях. Росія повинна понести покарання за свої злочини проти України та українців, відлік яких ведеться з 2014 року.

Тому я подаю позов на повне відшкодування країною-агресором усіх завданих нам з 2014 року збитків на незаконно окупованих територіях Донецької та Луганської областей. Справедливість має бути відновлена, і агресор має понести як фінансове, так і кримінальне покарання. Відшкодовані кошти я буду вкладати у відновлення та будівництво нових підприємств, створення робочих місць і зростання економіки України.

Ми обов'язково відновимо нашу країну, зокрема й наш, український Донбас, а Донбас Арена знову стане місцем щасливих зустрічей і яскравих емоцій", - коментує свій позов бізнесмен.

До зазначених активів входять десятки підприємств видобувного, металургійного, енергетичного секторів, нерухомість, зокрема Єнакіївський металургійний завод, ДТЕК Ровенькиантрацит, ДТЕК Свердловантрацит, навчально-тренувальна база Кірша та Донбас Арена, у будівництво якої було інвестовано понад 400 мільйонів доларів.


x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK