У Мінспорту розповіли, чи зніметься Україна з кваліфікації на Євро-2024

Рішення ухвалюватиме УАФ.
2023 г., 14 квітня, 17:28
Англія - Україна / Getty Images
Англія - Україна / Getty Images

Міністерство молоді та спорту України пояснило, чи буде збірна України продовжувати боротьбу в кваліфікації на Євро-2024.

Нагадаємо, що раніше вийшов указ, який забороняє українським спортсменам брати участь у змаганнях із росіянами та білорусами.

Також варто враховувати, що УЄФА так і не виключив збірну Білорусі з кваліфікації, а отже наша збірна з футболу підпадає під заборону.

Однак заступник міністра спорту України Матвій Бідний заявив, що рішення про участь ухвалюватиме виключно УАФ.

"Основне рішення ухвалюватиме федерація - УАФ. Думаю, у нас є достатньо часу, щоб звірити позиції. Я знаю, що вони змагатимуться в різних групах і не перетинатимуться безпосередньо в рамках одного заходу. Будемо дивитися. Хотілося б зазначити, що наказ ухвалено таким чином, що рішення про позбавлення федерації статусу національної ухвалюється комісією.

У цьому разі воно не спрямоване на те, щоб за формальною ознакою позбавити або покарати когось. Йдеться про те, що в кожному випадку буде розглядатися позиція федерації, як вона буде відстоювати інтереси нашої держави у воєнний час", - сказав Бідний в інтерв'ю Суспільному.

Україна вже провела один поєдинок у рамках кваліфікації, в якому поступилася збірній Англії.

КЛЮЧОВІ СЛОВА: збірна України

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK