Ван Леувен: У мене дуже гарний зв'язок із Шахтарем

Нідерландський фахівець дав перше інтерв'ю в якості наставника донецького клубу.
2023 г., 3 липня, 18:50
Патрік ван Леувен / fcshakhtar.com
Патрік ван Леувен / fcshakhtar.com

Новоспечений тренер Шахтаря Патрік ван Леувен поділився емоціями після того, як покладатиме клуб.

"В останні роки мені завжди було приємно приїжджати до Шахтаря після першого періоду моєї роботи тут. Під час першої зустрічі був радий побачити обличчя, знайомі мені вже, скажімо, десять років. Завжди приємно бачити, ким вони стали, якими футболістами. Тому так, я дуже щасливий повернутися до Шахтаря.

У період, коли я не працював у Шахтарі, продовжував спілкуватися з колишніми колегами, менеджментом, Сергієм Палкіним, також із Даріо, який грав за першу команду. Тому я завжди знав, що відбувається у клубі. Завдяки цьому спілкуванню я мала можливість переймати досвід, який вони застосовують для розвитку футболістів, і переносити ці знання до клубів, де я працював після Шахтаря.

Звичайно, мені подобається працювати з молодшими гравцями, бо ти знаєш їх та розумієш, як можеш їм допомогти робити кожен наступний крок, щоб стати професійними футболістами. Але зараз вони вже професійні футболісти, тож бути тренером для мене означає вміти використовувати весь багаж знань: і як поводитися на полі з молодшими гравцями, і одночасно працювати з досвідченішими футболістами, з різними віковими категоріями. Шахтар завжди був командою молодих та амбітних футболістів, сповнених ентузіазму. Тому я сподіваюся використати ентузіазм та енергію гравців, щоб досягти успіхів з нашим клубом.

Читайте також: Пятов завершив футбольну кар'єру в Шахтарі

Тренерський штаб? У мене є два нідерландські помічники: Раймонд Аттевелд, тренер по роботі з польовими гравцями, а ще Денніс Гентенар, тренер воротарів. Також у нас є українські фахівці: Дмитро Кабачок, який працює з аналітикою, Валерій Блохін, який працює з фізичними показниками, Оскар Ратулутра та Олександр Чижов, пов'язані з Шахтарем уже досить давно. Як я вже сказав на презентації у команді, Оскар був одним із перших тренерів, яких ми розглядали. Він прийшов до першої команди як наставник, який розвивався паралельно з гравцями, тому дуже приємно бачити його у тренерському штабі. Також до нас приєднався Карло Ніколині, у якого дуже багатий досвід роботи під час успішного періоду із Мірчею Луческу. Тому ми сподіваємося використати його досвід та знання для тренування команди.

Ключовим стало те, що багато хто казав мені: "Цей клуб у твоїй крові". У мене дуже гарний зв'язок із Шахтарем. Це було одним із моїх найкращих рішень – залишити Нідерланди та переїхати в Україну, щоб працювати у донецькому Шахтарі, брати участь у зростанні клубу в той час, коли багато амбіцій, багато можливостей ставати провідною європейською командою. Було дуже приємно повернутись. І коли з'являється така можливість, це не той випадок, над яким ти багато розмірковуєш.

Минулого року я працював в іншому українському клубі і можу зауважити, що країна стала патріотичнішою в такий важкий час. Я бачу, як люди підтримують один одного не тільки в межах клубу, а й просто на вулицях, тому я вважаю, що нашим уболівальникам потрібно продовжувати вірити у позитивну розв'язку і за допомогою "Шахтаря" отримувати задоволення від команди та розвитку клубу у цей складний період ", - заявив ван Леувен в інтерв'ю клубному сайту.

Нагадаємо, контракт 53-річного фахівця із донецьким клубом підписано до 30 червня 2025 року. Ван Леувен став 36 головним тренером в історії клубу.

КЛЮЧОВІ СЛОВА: Шахтар Патрік ван Леувен

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK