Ультрас Полісся розкритикували клуб за підписання африканських гравців

Але при цьому вболівальники житомирського клубу заперечують, що є расистами.
2023 г., 11 липня, 12:02
Бені Макуана, останній новачок Полісся / polissyafc.com / Getty Images
Бені Макуана, останній новачок Полісся / polissyafc.com / Getty Images

Ультрас житомирського Полісся висловилися про трансферну політику новачка чемпіонату України.

Уболівальники клубу випустили звернення, в якому йдеться про те, що їхня команда не повинна робити акцент на підписанні африканських футболістів, хоча справа тут нібито не в расизмі.

Читайте також: Трансфери УПЛ: Полісся орендувало гравця Шахтаря, склад Кривбаса поповнив ганський захисник

"Джарджу з Гамбії, Аніагбосо з Нігерії, Макуана з Конго. Бум африканських гравців у ФК Полісся - одна з обговорюваних тем у ЗМІ України.

Найдорожча покупка (600 тисяч євро за даними Transfermarkt) - Бені Макуана з Монпельє. Минулого сезону чемпіонату Франції він виходив тільки на заміну у 8 матчах, опинився в тіні і нічим себе не проявив. За збірну Конго зіграв 12 матчів, результативними діями також не вирізнявся. І чим він кращий за українців?

Однак, під час війни, дитячі спортивні школи в Україні отримують мінімальну підтримку. Молодим футболістам важко пробитися до основного складу першої команди Полісся, де грають такі іноземні легіонери. Позиція WZTF (назва фанатського угруповання - прим.) однозначна - африканських легіонерів у "Чорний список"!

І справа тут не в расизмі. Ми хочемо, щоб за Полісся виступали насамперед близькі за духом і менталітетом гравці. У Житомирі ніколи не було чорношкірих гравців, і це традиція, яка вирізняє наш клуб з-поміж інших.

Селекціонери мають насамперед шукати нових гравців на Житомирщині, у сусідніх областях, тобто історично за духом близьких до "Поліського краю". А вже потім звертати увагу на всю Україну та Європу", - йдеться в заяві.

Зазначимо, що останнім новачком Полісся був Бені Макуана з Конго, який перейшов до клубу з французького Монпельє.

КЛЮЧОВІ СЛОВА: скандал расизм Полісся

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK