Лист ФІФА про "фокус на футболі, а не політиці" викликав негативну реакцію з боку країн-учасниць ЧС-2022

Європейські країни готують спільну заяву у відповідь на прохання Джанні Інфантіно, яке обурило їх, про замовчування того, що відбувається в Катарі.
2022 г., 6 листопада, 11:35
Джанні Інфантіно / Getty Images
Джанні Інфантіно / Getty Images

Заклик президента ФІФА Джанні Інфантіно до команд чемпіонату світу зосередитися на футболі та забути про політику в Катарі мав неприємні наслідки. У вікенд у футболі прокотилася нова хвиля протестів проти порушень прав людини в Катарі, який прийме мундіаль у листопаді, передає The Athletic.

Президент ФІФА викликав обурення своїм листом до країн-учасниць, в якому просив їх не втягуватися в "ідеологічні та політичні битви" і просив їх "зосередитися на футболі", оскільки "жоден народ чи культура не кращі за будь-якого іншого".

Очікується, що європейські країни-учасниці опублікують спільну заяву у відповідь на лист Інфантіно. Вони хочуть привернути увагу до прав людини загалом і того факту, що гомосексуальність є незаконною в Катарі.

Варто зазначити, що під час суботніх матчів німецької Бундесліги вболівальники вивісили відповідні банери на знак протесту. Знаменита "Жовта стіна" дортмундської Боруссії розгорнула величезний банер з надписом "Бойкот Катару", заявивши, що чемпіонат світу став "людською катастрофою".

Під час матчу Герта - Баварія фанати "ротен" вивісили банер з написом "15 000 смертей за 5 760 хвилин футболу: ганьба вам!".

Банери вказували на кількість робітників-мігрантів, які загинули в Катарі, працювавши на будівельних об'єктах напередодні чемпіонату світу.

Колишній капітан збірної Фінляндії Тім Спарв також розкритикував листа Інфатіно.

"Цей лист такий самий глухий і зарозумілий, як і слід очікувати від ієрархії ФІФА. Це показує мені, що ФІФА налякана. Світ заслуговує на те, щоб знати всю історію".

Нагадаємо, що чемпіонат світу в Катарі розпочнеться вже за два тижні, 20 листопада.


x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK