Франція програла в фіналі, Німеччина не вийшла з групи: Football Manager 2023 здивував своїм прогнозом на ЧС-2022

Чемпіоном світу став один з андердогів турніру
2022 г., 12 листопада, 22:15
Кіліан Мбаппе / Getty Images
Кіліан Мбаппе / Getty Images

Серія симуляторів Football Manager вже давно має репутацію достатньо точної бази даних футбольного світу. Багато тренерів зізнавались, що час від часу використовують досвід з гри у реальному житті. ISPORT вирішив провести симуляцію майбутнього чемпіонату світу, який відбудеться в Катарі.

Результат вийшов досить неочікуваним.

Перші сенсації чекали нас ще на груповому етапі. Головний фаворит турніру збірна Бразилії ледве вийшла з групи з другого місця. А збірна Німеччини і зовсім покинула ЧС, поступившись японцям по різниці м’ячів (тут варто відмітити, що німці та японці - не ліцензовані в грі, а тому в цих збірних "не справжні гравці").

Далі – цікавіше. В 1/8-й відбулись два матчі, яких багато хто чекав би в фіналі. Це Аргентина - Франція та Португалія - Бразилія.

Переможцями цих напружених матчів стали французи та португальці, а фаворити турніру з Латинської Америки покинули Катар. Також після цього туру додому поїхали і іспанці, програвши збірній Бельгії.

Чвертьфінал впевнено пройшли лише бельгійці, які познущались над збірною Сербії з рахунком 6:2.

Франції та Нідерландам довелось з’ясовувати хто сильніший в серії післяматчевих пенальті. Впевнена гра Уго Льоріса дала синім можливість зіграти у півфіналі. 

Титулом чемпіона світу не зміг похизуватись і Роналду. Португальці не змогли пробитись крізь впевнену оборону Хорватії і також покинули турнір. В останньому матчі чвертьфіналу Гарет Саутгейт ще раз довів, що він не має очолювати головну команду країни — англійці сенсаційно програли полякам.

У півфіналах французи у післяматчевих пенальті все ж здолали збірну Бельгії, а Польща вперше в своїй історії вийшла в фінал мундіалю, пройшовши Хорватію.

Лука Модріч хоч і не вийшов в другий фінал поспіль, але медаль заробив, обігравши бельгійців в матчі за бронзу.

Фінал чемпіонату світу-2022

У фінальному матчі ми могли побачити повторення минулого мундіалю, але Хорватія все ж не здолала Польщу. Навіть комп'ютерна гра називала фаворитами команду Дешама, але матч виявився дуже насиченим і цікавим. Поляки відкрили рахунок на старті другого тайму, а на 74-й хвилині Нкунку його зрівняв. 

Так і закінчився основний час. В першому екстра-таймі голів також не було, а ось після зміни сторін той таки Нкунку вивів Францію вперед. Але не довго раділи "гальські півні", адже "білі орли" майже одразу зрівняли рахунок завдяки голу Кшиштофа Пьонтека.

Коли вже всі готувалися до серії пенальті, сталось пенальті цілком ігрове - Жуль Кюнде збив в штрафному Каміньські. Оскільки Роберта Левандовські на той час вже замінили, 11-метровий пішов бити Пьонтек і на 118-й хвилині фіналу чемпіонату світу він не змазав.

Познайомитися з профайлом справжньої збірної Польщі и можете на ISPORT. Також нагадаємо, що на нашому сайты ви можете переглянути календар матчів турніру.

КЛЮЧОВІ СЛОВА: чемпіонат світу 2022

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK