Південна Корея на ЧС-2022 в Катарі - склад і шанси на перемогу

Збірна Південної Кореї на Чемпіонаті світу 2022 з футболу, склад команди, календар матчів та шанси на перемогу в турнірі.
2022 г., 17 листопада, 16:45
Південна Корея. Профіль збірної
Південна Корея. Профіль збірної

Жодна азіатська збірна з футболу ще ніколи не доходила до фіналу чемпіонату світу. Цю несправедливість спробує змінити Південна Корея на турнірі в Азії.

Останнього разу, коли чемпіонат був на цьому континенті, вони дійшли до 1/2 фіналу, можливо вийде повторити те досягнення?

Досьє команди

Прізвисько: азійські тигри, воїни тегука (центральний символ національного прапору)

Конфедерація: АФК

Рейтинг ФІФА: 28

Головні здобутки: чемпіони кубка Азії (1956, 60), чемпіони сіх одної Азії (2003,08, 15,17,19)

Минулі виступи на чемпіонатах світу

Південна Корея вперше вийшла на чемпіонат світу ще в 1954 році, але там з тріском програла свої два матчі (0:7 і 0:9) і вилетіла.

Наступний раз на мундіалі вони опинилися аж в 1986-му і з тих пір не пропускали світові першості. На домашньому чемпіонаті світу вони вперше: а)виграли матч і б)вийшли з групи. Більше того, дісталися до півфіналу, але ні вийти в вирішальний матч, ні завоювати бронзу так і не змогли.

Кількість мундіалів: 11 (1954, 1986-2022)
Найкращий результат: четверте місце в 2002

Легенди збірної

Головною зіркою збірної Південної Кореї до появи в ній Сон Хин Міна, був звісно Пак Джи Сун. Легендарний хавбек Манчестер Юнайтед був улюбленцем Алекса Фергюсона. За збірну цей футболіст відіграв рівно 100 матчів.

Також варто згадати того, кого навряд чи пам'ятає багато людей в Україні – це форвард Ча Бум-кун, який є лідером збірної і за проведеними матчами (136), і за голами (58). Цей нападник сяяв з 1979 по 1983 рік в Бундеслізі, де грав за Айнтрахт Франкфурт та Байер Леверкузен.

Як пройшли на ЧС-2022?

Корейці не мали особливих проблем у відборі до чемпіонату світу, хоча й поступилися першим місцем в групі збірній Ірану.

Тим не менше, відрив від третьої сходинки склав величезні 11 балів і "азійські тигри" спокійно вийшли на мундіаль.

Іран – 25
Південна Корея – 23
ОАЕ – 12
Ірак – 9
Сирія – 6
Ліван – 6

Весь склад збірної Південної Кореї на ЧС-2022

Тренує цю команду португальський наставник Паулу Бенту, який взяв на ЧС достатньо зрілий за футбольними мірками склад. Відразу 12 гравців вже відсвяткували свої 30 років, а з молоді тут можна назвати всього трьох хлопців.

Головна зірка: не дивлячись на крутий сезон від захисника Наполі Кім Мін Дже, він ще не доріс до Сон Хин Міна, який вже зараз може претендувати на звання найкращого корейського футболіста всіх часів.

На кого варто звернути увагу: Колись в 2019 році Лі Кан Ін став кращим гравцем чемпіонату світу. То був мундіаль серед 20-річних, який корейці програли українцям в фіналі. Лі з тих пір встиг пограти у Валенсії та Мальорці. Можливо після ЧС його чекає трансфер в інший клуб?

Шанси на перемогу Південної Кореї у турнірі

В перемогу південнокорейців вірять хіба що самі південнокорейці, а також романтики, які люблять чудо в футболі.

Група у них дуже потужна і вийти з неї буде досить складно. А якщо і вийдуть, то потенційний суперник в 1/8 фіналу – збірна Бразилії.

Розклад матчів збірної Південної Кореї
на Чемпіонаті Світу 2022

Група H                                         

24 листопада, 15:00, Уругвай – Південна Корея

28 листопада, 15:00, Південна Корея – Гана

2 грудня, 17:00, Південна Корея - Португалія

КЛЮЧОВІ СЛОВА: Збірні на ЧС-2022

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK