Ван Гал підтримав фанатів, які бойкотують ЧС-2022

Нідерландський фахівець поділився думкою про проведення мундіалю в Катарі, а також про фанів, які вирішили не бути присутніми на турнірі.
2022 г., 17 листопада, 16:09
Луї ван Гал / Getty Images
Луї ван Гал / Getty Images

Раніше цього року головний тренер збірної Нідерландів Луї ван Гал назвав рішення про проведення чемпіонату світу в Катарі "сміховинним" і заявив, що заявлена ​​мета ФІФА щодо розвитку цього виду спорту — нісенітниця.

"Я думаю, що ви повинні грати у футбольних країнах, які більш досвідчені у всьому, але також стимулювати цю країну в інший, правильний спосіб", - цитує ван Гала Eurisport. "Це теж маленька країна. Моїй родині та друзям дуже важко знайти місце (проживання).

Ван Гал також відреагував на протести правозахисних організацій та фанатів із спільноти ЛГБТК+, які заявили, що не будуть присутні на турнірі.

"Я думаю, що вони мають рацію, тому що вірять у це, тому вони повинні це зробити", - визнав нідерландець. "Я сподіваюся, що наприкінці турніру, коли ми зіграємо у фіналі, по телевізору вони побачать, наскільки ми хороші".

Читайте також: Нідерланди на ЧС-2022 в Катарі - склад і шанси на перемогу

71-річний наставник також сказав, що участь у турнірі в середині сезону, а не в традиційному літньому слоті, справила негативний вплив.

"Це погано. Влітку у нас завжди більше часу на підготовку. Я думаю, що це не найкращий момент, але це момент, який ми мали вибрати через клімат".

Збірна Нідерландів виступить в одному квартеті з господарем турніру Катаром, Еквадором та Сенегалом.


x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK