Чемпіонат світу-2022: підсумки першого дня

ISPORT презентує підсумки першого дня на чемпіонаті світу.
2022 г., 21 листопада, 07:00
Катар - Еквадор / Getty Images
Катар - Еквадор / Getty Images

У неділю, 20 листопада, стартував чемпіонат світу у Катарі. Мундіаль розпочався матчем господарів турніру проти команди Еквадору – не найцікавіша вивіска, звісно, ​​але поєдинок дуже важливий.

Латиноамериканці здобули переконливу перемогу з рахунком 2:0 завдяки дублю свого капітана Енера Валенсії. Пропонуємо разом із нами підбити підсумки минулого ігрового дня.

Перед матчем

Як було зазначено в нашому недавньому матеріалі про головні інтриги мундіалю, весь турнір - суцільний скандал: від визнаяення місця проведення до організації та особливих правил.

За два дні до матчу-відкриття в Мережі раптово прогриміли новини про те, що Катар підкупив за різними версіями до восьми гравців Еквадору, щоб ті "злили" матч, пропустивши єдиний гол у другому таймі.

На щастя, нічого подібного не сталося, але тон для турніру був заданий відповідний.

Церемонія відкриття ЧС-2022

Ця подія також сталася не без негативу. Спочатку повідомлялося, що мундіаль відкриватимуть багато відомих поп-виконавців, у тому числі Шакіра та Дуа Ліпа. Але багато хто з них відмовився від такої "честі", через безліч порушень прав людини в Катарі, а також супутніх проблем.

Але й без зірок не обійшлося. Несподівано зі спеціально заготовленим текстом виступив американський актор Морган Фрімен, а учасник k-pop гурту BTS Чонгук виконав пісню "Dreamers".

Перший матч ЧС-2022

Поєдинок між Катаром та Еквадором не можна назвати найвидатнішим і найцікавішим матчем-відкриттям. За 90 хвилин ігрового часу команди завдали всього по п'ять ударів по воротах одна одної (катарці так жодного разу й не потрапили в площину).

Дивіться: видеоогляд матчу Катар - Еквадор

На щастя, команди не залишили нас без голів, інакше ця гра точно стала б повним провалом. Команда з Південної Америки у першому таймі зробила все, щоб у другій половині грати за рахунком, довівши зустріч до логічної перемоги.

Найкращий гравець дня на ЧС-2022

Так вийшло, що цього дня все крутилося навколо капітана збірної Еквадору Енера Валенсії. Нещодавній суперник київського Динамо в єврокубках зробив усе, щоб стати найкращим гравцем матчу і, як наслідок, дня.

Вже на 3-й хвилині він забив свій перший гол, але арбітр після консультації з ВАР скасував його через офсайд. Це не завадило 33-річному форварду у першому таймі оформити дубль, встановити кілька рекордів, розпочавши турнір із чудового індивідуального виступу.

Момент дня 

Нещодавно Кріштіану Роналду у всьому відомому інтерв'ю сказав: "Уболівальники завжди мають рацію. Вони - відповідь на всі питання". Ідеальний опис того, що сталося у Катарі.

60-тисячний стадіон помітно спорожнів уже після перерви. Катарські вболівальники (чи найняті іноземці?) не захотіли продовжувати дивитися на це видовище і залишили трибуни. Аж надто на екранах виділялися порожні сидіння арени.

Фанати дня

Еквадорці люблять пиво. Англійці обожнюють пиво. Про німців можна взагалі нічого не казати. Але це явно не тема для катарців – у них свої закони та свої правила. І за кілька днів до початку турніру вони вирішили посилити правила вживання даного алкогольного напою, скоротивши місця, де його можна отримати.

Ось тільки австралійські фанати не дозволили подібним новинам зіпсувати собі настрій. Тільки подивіться на їхні радісні та задоволені обличчя - як мало потрібно вболівальникам для щастя.

Статистичні факти дня

Герой матчу Енер Валенсія повторив досягнення Роналду, забивши п'ять останніх голів своєї збірної на мундіалі. Вже в наступній грі він може повторити, а може навіть встановити новий рекорд, який ділять одразу троє: Еусебіо, Олег Саленко та Паоло Россі забивали шість голів своїх збірних поспіль.

Другим "досягненням" відзначився Катар. Він став першою країною-господаркою чемпіонату світу, яка програла матч-відкриття. Але якщо зважити всі аргументи, то це було досить передбачувано (тільки якби в це хтось не втрутився).

Третій факт наполовину пов'язаний із вдалим розкладом: Еквадор став лише третьою країною з Південної Америки, яка виграла матч-відкриття. Раніше цим могли похвалитися лише Бразилія (тричі) та Чилі. Ні Аргентини, ні Уругваю у цьому переліку немає.

Які матчі на ЧС-2022 будуть сьогодні

Другий ігровий день подарує нам одразу три матчі: спочатку Англія битиметься з Іраном о 15:00 за Києвом, потім на поле вийдуть Сенегал та Нідерланди (18:00), а закриватимуть вечір США та Уельс о 21:00 (тут могли бути ми - одразу згадується відома фраза: "Чому він, а не я?").

КЛЮЧОВІ СЛОВА: ЧС-2022 ЧС

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK