Хорватія - Бразилія 0:0 (дод. час 1:1, по пен. 4:2): огляд матчу та результат гри 09.12.2022

Домінік Лівакович знову виграв для своєї збірної битву нервів та майстерності.
2022 г., 9 грудня, 20:00
Збірна Хорватії / Getty Images
Збірна Хорватії / Getty Images

У п'ятницю, 9 грудня, у Катарі стартувала стадія чвертьфіналу чемпіонату світу 2022 року матчем між Хорватією та Бразилією.

Ще до початку поєдинку можна було припустити, як він розвиватиметься: перевага "пентакампеонів" за грою та моментами, тоді як хорвати робитимуть ставку на якісну масовану оборону та вилазки в контратаку.

Багато в чому саме так і сталося. Підопічні Златко Далича якісно "сушили" гру, не даючи особливо розбігтися флангам суперника.

У другому таймі ситуація трохи змінилася, коли крайні захисники бразильців дедалі частіше підключалися до атак. Але в цьому випадку на сцену вийшов Домінік Лівакович, який встановив рекорд за кількістю сейвів.

Жодні заміни Тіте не дозволили Бразилії закінчити гру в основний час, а тому матч перейшов до овертайму, де бразильці продовжили свій тиск на оборону європейців.

І раптом вона все ж тріснула. У доданий час до першого екстратайму Неймар після "стінки" з Лукасом Пакета обіграв Ліваковича і відправив м'яч у порожні ворота.

Здавалося, що після такого удару Хорватія не повернеться. Але це було спростовано за кілька хвилин до кінця матчу.

Хорвати втекли в контратаку, Міслав Оршич віддав з флангу передачу до штрафного майданчика, де Бруно Петкович в один дотик завдав удару. М'яч із невеликим рикошетом від Маркіньйоса влетів у кут воріт Алісона.

У час, що залишився, ніхто не зумів вирвати перемогу, а тому півфіналіст визначився в серії післяматчевих пенальті.

Влашич, Майєр, Модрич та Оршич спокійно переграли з "позначки" Аліссона. А ось у бразильців допустили промах Родріго та Маркіньйос: удар гравця Реала відбив Лівакович, а удар представника ПСЖ взяла на себе штанга, яка ознаменувала перемогу Хорватії.

У півфіналі хорватська збірна зустрінеться з переможцем пари Нідерланди – Аргентина.

Статистика матчу Хорватія - Бразилія 1/4 фіналу ЧС-2022

Хорватія - Бразилія 0:0 (дод. час 1:1, по пен. 4:2)
Голи: Петкович, 117 - Неймар, 105+1.

Володіння м'ячем: 50% - 50%
Удари: 9 - 19
Удари в влощину: 1 - 11
Фоли: 22 - 24
Атаки: 124 - 156

Хорватія: Лівакович - Юранович, Ловрен, Гвардіол, Соса (Будімір, 110) - Брозович (Оршич, 114), Ковачич (Майєр, 106), Модрич - Пашалич (Влашич, 72), Крамарич (Петкович, 72), Перішич.

Бразилія: Аліссон - Мілітао (Алекс Сандро, 106), Маркіньйос, Сілва, Данілу - Каземіро, Пакета (Фред, 106), Неймар - Рафінья (Антоні, 56), Рішарлісон (Педру, 84), Вінісіус Жуніор (Родріго, 64).

Попередження: Брозович, Петкович - Данілу, Каземіро, Маркіньйос.


x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK