Міністр спорту України: Спортсмени готові бойкотувати змагання, якщо на них допустять росіян та білорусів

Вадим Гутцайт окреслив плани українських федерацій на майбутнє.
2022 г., 14 червня, 19:55
Вадим Гутцайт / liga.net
Вадим Гутцайт / liga.net

Міністр молоді та спорту України Вадим Гутцайт виступив із офіційною заявою, в якій йдеться про результати проведених робот під час війни з Росією.

Політик провів зустрічі з усіма федераціями, щоб обговорити подальшу участь України на міжнародній арені. За словами функціонера. не можна, щоб росіяни та білоруси брали участь у змаганнях під час повномасштабної війни.

"Повномасштабна війна Росії проти України вже забрала життя понад 70 українських спортсменів та тренерів. Представники РФ та РБ шукають можливість заявити про себе на міжнародній арені, виступаючи під нейтральним білим прапором. Це неприпустимо. Спортсмени цих країн не можуть брати участь у міжнародних змаганнях ні під власними , не під нейтральними прапорами, оскільки мовчазно згодні з убивством українців або відкрито це підтримують".

Гутцайт заявив, що українські спортсмени готові бойкотувати змагання, на яких братимуть участь росіяни та білоруси.

"У разі допуску спортсменів РФ та РБ до участі у змаганнях українські спортсмени готові блокувати їх виступи та бойкотувати змагання. Світ не має права забувати про війну, яку розпочала Росія проти України".

Читайте також: Федерація велоспорту України вимагає від Бубки чіткої позиції щодо допуску росіян на змагання

Функціонер додав, що запрошує всіх міжнародних чиновників відвідати Україну, щоб ознайомитись із наслідками війни, які є вже на сьогодні.

"Запропонував також запрошувати президентів міжнародних федерацій в Україну. Ми покажемо Ірпінь та Бучу, Харків та Чернігів. Вони мають знати, що відчувають українські спортсмени, коли виходять на старт поряд із представниками країн-агресорів", - написав Гутцайт у Facebook.

Раніше повідомлялося, що бур'яна України з дзюдо готова бойкотувати змагання через допуск на них росіян та білорусів.


x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK