Федерація велоспорту України вимагає від Бубки чіткої позиції щодо допуску росіян на змагання

В організації хочуть, щоб функціонер дав чітко зрозуміти, чи він підтримує усунення росіян від міжнародного спорту.
2022 г., 12 червня, 13:57
Сергій Бубка / Getty Images
Сергій Бубка / Getty Images

Напередодні у спортивному світі сталася досить скандальна подія – Міжнародна федерація дзюдо дозволила спортсменам із Росії та Білорусі виступати на змаганнях під нейтральним прапором.

Це рішення викликало обурення в українській Федерації дзюдо, яка навіть заявила, що готова бойкотувати змагання, якщо на них будуть присутні спортсмени з країн-агресорів

Обурення висловила і Федерація велосипедного спорту України, яка вимагає від голови Національного олімпійського комітету Сергія Бубки озвучити однозначну позицію з цього питання.

"Справді, хотілося б почути офіційну позицію голови НОК України щодо можливості спортсменів із Росії та Білорусі брати участь у змаганнях під егідою МОК під нейтральним прапором.

Без такої позиції важко також формувати позицію Національної федерації та пояснювати спортсменам збірної, чому вони можуть зустрітися на стартах зі спортсменами країн-агресорів", - йдеться у заяві Федерації у Facebook.

Раніше повідомлялося, що український дзюдоїст Георгій Зантарая відмовиться від своїх звань та титулу чемпіона світу , якщо росіян допустять на турнір.


x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK