Організатори Олімпіади-2024 дотримуватимуться рішення МОК щодо допуску росіян і білорусів до Ігор

При цьому оргкомітет стверджує про "повну солідарність" з українським народом і хоче провести змагання "в дусі миру".
2023 г., 2 лютого, 14:34
Оргкомітет Олімпіади чекає на рішення МОК щодо росіян і білорусів / Getty Images
Оргкомітет Олімпіади чекає на рішення МОК щодо росіян і білорусів / Getty Images

Організатори Літньої Олімпіади-2024 у Парижі заявили, що будуть дотримуватися рішення Міжнародного олімпійського комітету щодо допуску росіян і білорусів до змагань.

Для цього представникам країни-агресора та її посіпаки потрібно буде підтвердити статус "нейтрального спортсмена" і "жодним чином не представляти свою державу або будь-яку іншу організацію у своїй країні", повідомляє Reuters.

Читайте також: "Готові вітати поплічників терору?": Верняєв показав, як російські спортсмени допомагають армії окупантів

"Оскільки конфлікт триває, оргкомітет Париж-2024 хоче висловити свою повну солідарність із Україною, її народом та українським олімпійським та паралімпійським рухом, які зіткнулися з неймовірною кризою.

Що стосується присутності російських і білоруських спортсменів на Іграх-2024 у Парижі, то система кваліфікації визначається міжнародними федераціями, МОК та МПК. Ми хочемо, щоб олімпійський рух, паралімпійський рух та спортсмени провели Олімпіаду-2024 року в Парижі у дусі миру, поважаючи цінності братерства й солідарності", - ідеться в заяві оргкомітету.

Раніше Міністр молоді та спорту України та президент НОК України Вадим Гутцайт не виключив, що українські спортсмени можуть бойкотувати Олімпіаду, якщо до змагань буде допущено росіян і білорусів, питання про повернення яких почав розглядати МОК.


x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK