"Для мене він зрадник": Гутцайт відреагував на участь українського олімпійського чемпіона у шоу дружини Пєскова

Міністр молоді та спорту України жорстко розкритикував колишнього спортивного чиновником.
2022 г., 12 липня, 13:10
Вадим Гутцайт / liga.net
Вадим Гутцайт / liga.net

Олімпійський чемпіон з фігурного катання Віктор Петренко взяв участь у льодовому шоу "Червоненька квіточка", яке ставила дружина прес-секретаря російського президента Дмитра Пєскова Тетяна Навка.

Українське суспільство жорстко відреагувало на вчинок чиновника, якого згодом виключили зі складу Української федерації фігурного катання.

Міністр молоді та спорту України Вадим Гутцайт прокоментував цю ситуацію. За словами функціонера, Петренко за кілька днів до цього написав заяву про звільнення з організації.

"Я дізнався про це із ЗМІ. Я був дуже здивований, тільки сліпа людина може не бачити, що відбувається в нашій країні, як гинуть наші хлопці… для мене це був шок. Щоб так чинив справжній українець – це ж неможливо. Я одразу подзвонив у федерацію фігурного катання виявилося, що він за кілька днів до цього написав лист-заяву про те, що залишає організацію".

Гутцайт заявив, що раніше ніколи не бачив проросійських поглядів Петренка.

"Олімпійський чемпіон, одесит, громадянин України і робить ось так, для мене він справжній зрадник. Для мене це зовсім незрозуміло. Людина, яка піднімала український прапор... у мене просто немає слів. Раніше за ним не було помічено проросійських поглядів. Він допомагав проводити змагання в Україні, в Одесі проводились змагання на його честь".

Вадим Гутцайт додав, що українського олімпійського чемпіона позбавлять стипендії.

"Міністерство молоді та спорту написало листа в офіс президента прохання позбавити Петренка президентської стипендії, яке він отримує як олімпійський чемпіон. Вона, я впевнений, буде скасована. Усі вже зрозуміли, що це за людина", - сказав Гутцайт в інтерв'ю телеканалу Київ.

Варто зазначити, що національний олімпійський комітет України також відреагував на вчинок українця, жорстко засудивши його участь у льодовому шоу дружини Пєскова.


x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK