Авраменко про травму, терміни відновлення та останні рекомендації МОК і НОК

Велике інтерв'ю українського спортсмена.
2023 г., 18 квітня, 17:04
Олександр Абраменко / Getty Images
Олександр Абраменко / Getty Images

Олімпійський чемпіон із фристайлу Олександр Авраменко відверто розповів про свою травму і чим займається під час своєї реабілітації.

Нагадаємо, що Авраменко був змушений достроково закінчити сезон через розрив хрестоподібних зв'язок коліна. Наразі олімпійський чемпіон уже переніс операцію і перебуває на реабілітації.

Спортсмен пригадав, що коли впав під час тренування, навіть не одразу зрозумів, що зазнав важкої травми. Лише через деякий час довелося все ж таки провести обстеження і дізнатися гірку правду.

"Ну впав і впав. Було трохи боляче, але швидко все минуло. Була надія, що це просто розтягнення. Але коли я після двох тижнів встав на лижі і спробував поїздити, то зрозумів, що щось не так.

Колінний суглоб був нестабільним, тому ми вирішили зробити знімок. Так ми дізналися, що в мене розрив передньої хрестоподібної зв'язки", - наводить слова Абраменка канал ДІМ.

Ребілітація триватиме щонайменше півроку, але навіть після закінчення цього терміну все ще складно буде спрогнозувати, коли Олександр зможе повернутися до повноцінних тренувань.

Наразі Абраменко займається волонтерською діяльністю. Спортсмен переконаний, що кожен повинен внести свою навіть найменшу лепту в загальну перемогу в цій війні.

"Кожен повинен робити все можливе, щоб якнайшвидше наша країна перемогла в цій війні. Навіть якщо це якась маленька справа. Я передавав гроші на ЗСУ, допомагав постраждалим людям, передавали необхідні речі, допомагали навіть наші друзі зі Швейцарії, які організували великий фонд і передавали гуманітарну допомогу", - розповів Олександр.

Також спортсмен не міг не прокоментувати рекомендацію МОК допускати російських і білоруських спортсменів, а також відповідну реакцію з боку уряду України. Абраменко вважає, що громадян з-за поребрика не варто допускати до змагань, але ситуація загалом стала дуже складною.

"МОК просто не може взяти на себе всю відповідальність і перекладає її на федерації. Тобто, каже: "Можна, але це ваш вибір". Поки в нашій країні йде війна, це неприпустимо, я вважаю. Ніяких російських і білоруських спортсменів на всіх міжнародних стартах не повинно бути. Дуже прикра ситуація, що деякі федерації почали повертати їх.

Однак є й приємні моменти - деякі організатори все ж таки або скасовують змагання, або кажуть, що не чекають росіян і білорусів. Складне питання зараз у спортивній родині. Ми бачили заяву нашого уряду про те, що, якщо виступатимуть російські та білоруські спортсмени, ми не повинні разом із ними виступати. Це теж складно", - вважає Олександр.

Нагадаємо, що раніше глава МЗС Німеччини заявила, що країна може просто не пустити небажаних спортсменів до себе на територію.

КЛЮЧОВІ СЛОВА: Олександр Абраменко

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK