Слова Гутцайта - дурість: Міністерство "вбиває" український спорт

ISPORT розлютили слова президента НОК і міністра молоді та спорту.
2023 г., 11 липня, 18:02
Вадим Гутцайт / Getty Images
Вадим Гутцайт / Getty Images

Ні для кого не секрет, що український спорт в умовах війни з РФ перебуває у важких умовах. Однак, водночас ситуація є безглуздою і якоюсь мірою сюрреалістичною.

Наші функціонери в цій галузі проводять жахливу роботу. Чиновники не тільки активно діють не для того, щоб переконати МОК і різні міжнародні федерації забанити росіян, а й певним чином підіграють ворогові, ухвалюючи безглуздий закон, що забороняє атлетам із більшості видів спорту брати участь у змаганнях, куди допустили представників країн-агресорів.

Що ще сильніше пригнічує, так це те, що голова НОК і міністр спорту України Вадим Гутцайт не збирається відступати від своєї позиції. Ось, що він сказав напередодні:

"Наші спортсмени не зможуть почуватися в безпеці, якщо десь поруч будуть представники країн-агресорів. Тим більше, що найтитулованіші російські спортсмени мають військові звання, грають за військові клуби та підтримують війну росії проти України. А ми не можемо наражати своїх на небезпеку", - заявила, по суті, головна людина в українському спорті.

Прочитавши це, автор статті відчув іспанський сором і впав у повне здивування. Можливо, Гутцайт вважає за краще відсторонюватися від медіасфери у своїй сфері діяльності і не знає про те, як Марта Костюк привертала увагу до війни в Україні і про те, як представник непрофільного відомства Дмитро Кулеба підтримував тенісистку після того, як її освистали на Ролан Гаррос.

Марта Костюк
Марта Костюк

Судячи з усього, Вадим Маркович не стежив за тим, як Еліну Світоліну підтримує українська публіка, поки вона грає на кортах Вімблдону, і за тим, як українка за прикладом своєї колеги також на кожній пресконференції не втомлюється розповідати про те, чому допускати спортсменів держав-терористів - дуже погана ідея.

Цікаво, а хто ж з "наших" спортсменів не зміг почувати себе в безпеці? Свіжий приклад - саме представниця Білорусі Аріна Сабаленка скасовувала свої пресконференції "з міркувань безпеки". За українцями та українками в жодному виді спорту подібних речей, здається, не було помічено.

Аріна Сабаленка
Аріна Сабаленка

Наостанок шляхом риторичних запитань хотілося б дати пораду міністрові та голові НОК.

Незабаром відбудеться чемпіонат світу з фехтування, на який у повному складі поїде збірна росії, і в обмеженому українська команда. Зокрема, не побачимо ми там уславлену спортсменку Ольгу Харлан, яка має чималу вагу у своєму виді спорту та поза його межами.  Отож, чи хороша ідея власноруч забороняти участь у міжнародних змаганнях, які є майданчиком для привернення уваги до України Харлан, Беленюку, Білодід та іншим? Судячи з того, що кількість видів спорту, куди допускаються росіяни та білоруси не зменшується, а зростає, то ні. Тоді, може, варто змінити стратегію?

Василь Медвідь, ISPORT.ua


x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK