Частина збірної України з артистичного плавання повернулася до Харкова

Українки повернулися додому, привізши з турніру золоті медалі.
2022 г., 17 серпня, 20:42
Спортсменки та тренери збірної України / https://suspilne.media/
Спортсменки та тренери збірної України / https://suspilne.media/

У середу, 17 серпня, частина збірної України з артистичного плавання, що повністю складається з харків'янок, повернулася до Харкова.

Залишивши Рим, де проходить чемпіонат Європи з водних видів спорту, українські спортсменки та тренери прилетіли на рідну землю, де розповіли, як вони виступали на турнірі, чого вони хотіли досягти і чому вони вирішили повернутися, незважаючи на війну.

"Ми думали про нашу країну, про наших людей і намагалися показати, хто ми. Показати, що українці - це незламна, сильна нація, яка росте і буде найкращою у світі", - цитує Марту Федіну Суспільне Харків.

Читайте також: Євро з водних видів спорту: Україна впала на третє місце у медальному заліку

Федіна стала шестиразовою чемпіонкою Європи, здобувши три золота у сольному виступі та ще три - у командному.

Усі медалі Марти Федіної з ЧЄ
Усі медалі Марти Федіної з ЧЄ

"Багато хто дивувався, бо ми повернулися в місце, де йде війна, але ми не можемо без Харкова, не можемо без нашого міста. І я дуже пишаюся своїми спортсменами та всіма жителями міста Харкова, бо як би нас не мучили, як би до нас не чіплялися, ми гідно живемо”.

"І, дякувати Богу, у нас є захисники, які захистять не тільки спорт, а й жінок, матерів і все, що у нас сьогодні залишилося кращого. Воно з нами так і залишиться, хай навіть не думають", - сказала тренерка спортсменок Світлана Саідова.

Нагадаємо, що на чемпіонаті Європи з водних видів спорту українки в артистичному плаванні заробили вісім золотих медалей.


x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK