Blast Paris Major 2023: анонс та прогноз на турнір

До вашої уваги передікшн на головний турнір з CS:GO від редакції ISPORT.
2023 г., 12 травня, 20:00
Major 2023
Major 2023

У понеділок, 8 травня, у столиці Франції Париж стартував великий турнір у дисципліні Counter Strike: Global Offensive – Blast Paris Major 2023.

Команди вже пройшли перший етап турніру, після чого зустрінуться на стадії легенд. 16 кандидатів змагатимуться за заповітний кубок, проте хто переможе – невідомо.

Щоб трохи розвіяти цю загадку, редакція ISPORT вирішила поділитися своїми прогнозами на Blast Paris Major 2023.

Хто виграє Мажор

Богдан Войченко: NaVi

Найдивніший і найнепередбачуваніший Major за всю історію. Кожна команда може виграти будь-яку і програти будь-який. Дані умови ідеально підходять для NaVi, які завжди перемагали всіх, навіть незважаючи на їхню погану форму, але так само і програвали.

За такого розкладу український колектив має забирати кубок в останньому Мажорі в історії. Геніальні тактики Blad3 та потужна форма S1mple з Electronic повинні принести свій результат.

Роман Дідук: Heroic

Команда з Данії вистрілила в період ковіду і онлайн ери, але після повернення турнірів на лан вони не втратили свої позиції, а зараз очолюють рейтинг  за версіями HLTV та  ESL. За три роки команда набралась досвіду та впевненості, в команді вже є чемпіонський дух та зовсім немає комплексу неповноцінності перед лідерами світового CS'у.

Heroic - найстабільніша команда мажору за складом. Чотири гравці команди знаходяться в активному ростері більше 800 днів, а остання заміна відбулась в червні 2022, коли Jabbi замінив Refrezh. Окремо слід виділити капітана. СadiaN - капітан, який заводить команду до матчу, морально давить на суперника під час матчу та чудово настрілює в самому матчі.

Василь Войтюк: Vitality

Фаворитів на цьому турнірі чимало. Немає одного яскраво вираженого, як це було з NaVi у Стокгольмі чи FaZe в Антверпені. Та й у якусь сенсаційну перемогу, як це було у Ріо, не віриться. Головним плюсом для Vitality, звичайно, будуть французькі вболівальники, які "гнатимуть" команду вперед.

Так, на минулому "мажорі" фанати не допомогли бразильським командам, але й франко-датський колектив сильніший за умовних Furia. А уявіть, яка гарна історія буде, якщо єдина людина, яка зіграла на всіх мейджорах (dupreeh), переможе на останньому з них?

Дмитро Данець: G2

Европейський колектив наприкінці минулого року виграв BLAST Premier World Final 2022, а на початку цього - IEM Katowice 2023. Зараз же G2 легко прошли першу стадію, обігравши: Themongolz, Complexity та Apeks. Сумарно команда віддала 34 раунди за чотири карти, а в жодній грі навіть в думках не було те, що вони можуть програти.

Однією з головною перевагою європейців є те, що кожен гравець може робити результат. 

Німані "Hunter" Ковач - холоднокровний, впевнений та має гарне відчуття карти; Нікола "NiKo" Ковач - динамічний, взривний та може випалювати суперників; Ілля "m0NESY" Осипов - один із найкращих аваперів гри; Джастін "jks" Севейдж - розуміє коли та як варто переміщатися та робити гру; Расмус "HooXi" Нільсен - капітан, який вже освоївся до команди, а партнери до нього.

Також варто враховувати, що G2 вже розіграні, їм не потрібен час, щоб втягуватися у гру та набирати форму. Це дуже важливо, як показує практика минулих турнірів.

Звичайно, може кожен перемогти, але G2 - стабільна, інтенсивна, яскрава, інтелектуальна команда.

Головна сенсація турніру

Богдан Войченко: NiP

Команда, яку багато хто вже списав, причому давно. Дуже симпатичний колектив, який може показати крутий рівень. У них зараз ніхто не вірить, бо "ніндзі" не в найкращій формі, проте дійти до чвертьфіналу вони дуже здатні, якщо не потраплять на умовні G2.

Роман Дідук: Monte

Український колектив може здивувати всіх на стадії легенд. Monte дуже нагадує команду Gambit Youngsters, коли вони тільки починали сходження до вершини рейтингу HLTV. Вони грають багато тир-2 турнірів і на всіх вже вважаються фаворитами і часто стають переможцями, а значить команда вже переросла рівень турнірів від CCT, але ще не показала себе на турнірах тир-1 рівня.

Наразі турніри основних операторів стають все більш закритими, на них приїжджають команди з партнерськими угодами з Blast та ESL, а командам, на кшталт Monte, залишаються лише кваліфікації на сотні команд та одне місце. Для переходу на новий рівень команді потрібно показувати себе на великих турнірах, тому мажор буде битвою не лише за призи та перемогу, а шанс на майбутній стрімкий розвиток команди.

Коли такий стрімкий шлях пройшли представники країни 404, з якими порівняв Монте на початку, та українському колективу цілком під силу показати себе на серйозному рівні та стати конкурентом для команд найвищого рівня.

Остання причина успіху Monte на мажорі – фанати команди. Команда поступово завойовує українських уболівальників і зараз їхня підтримка на одному рівні з NaVi, хоча ще рік тому мало хто міг уявити конкуренцію для народжених перемагати.

Василь Войтюк: headtr1ck

Скоріше не так прогноз, як сподівання. Український снайпер Данило headtr1ck Валітов грає на своєму першому "мажорі" в кар'єрі і в перших двох матчах на стадії претендентів показував себе не найкращим чином. Але потім взяв себе в руки і спочатку провів хороший матч проти OG, а потім просто розносив австралійців з Grayhound. Сподіваюся, в "легендах" він продовжить в тому ж дусі.

Дмитро Данець: Ence

Дивує та продовжує набирати обертів. Хтось міг би подумати, що команда пройде стадію Challenger – 3:0. Це вже є сенсація. Зараз вони гратимуть проти складніших команд, але є точне почуття, що ми побачимо їх у плей-офф.

MVP Мажора

Богдан Войченко: S1mple

Настав час Олександра Костилєва. Українець набрав непогану форму у відборах на турнір, та й IEM Rio пройшов дуже непогано. Якби його команда змогла виграти трофей у Бразилії, однак останній шанс для S1mple прямо тут і зараз.

Чому не NiKo, m0NESY чи умовний ZywOo? Все досить просто - їхні команди не дійдуть до фіналу, тому що в очному протистоянні S1mple поставить їх на місце.

Роман Дідук: stavn

Коли прогнозуєш перемогу Heroic на мажорі, вибір MVP стає дуже важким. Команда грає дуже рівно і є троє гравців, які зможуть претендувати на головну індивідуальну нагороду.

Jabbi – молодий талант команди та у свої 19 років чудово настрілює, але ще не завжди відрізняється стабільністю. Цей гравець увійде до складу найкращих гравців турніру, але краще стати навряд чи зможе.

Кадіан наступний претендент на нагороду. Минулого мажору MVP забрав собі капітан-снайпер вірменського колективу, що дає прецедент для cadiaN і стимул поборотися за нагороду.

Але головний претендент на найкращого гравця – stavn. Він найкраще стріляє та має найкращий рейтинг 2.0 серед усіх гравців команди, він є головною зіркою і цей мажор буде для нього зірковим часом.

Василь Войтюк: ZywOo

Я прогнозую перемогу Vitality, а якщо це справді станеться так, то в жодного іншого гравця, окрім ZywOo, шансів виграти звання кращого гравця турніру не буде, ні в його команді, ні в стані фіналіста.

Дмитро Данець: S1mple

Найчастіше найкращим гравцем стає той, хто став переможцем. У моєму прогнозі NaVi має дійти до фіналу, але не виграти. Незважаючи на це, S1mple все одно стане найкращим, хоча потрібен час для набору форми. Якщо гра в команди не піде, Олександр має стати тим, хто потягне за собою команду. Ми всі знаємо, як він може спалахувати і знищувати. Особливо те, що зараз останній мейджор із CS:GO. Тож коли, як не зараз?

Куди дійдуть Monte

Богдан Войченко: не дійдуть до 1/4 фіналу

На жаль, не бачу передумов для успіху Monte. Відсутність тренера та вельми спонтанна гра на турнірі не дає надій на високі позиції команди. Здобути ще 1-2 перемоги колектив зможе, але забратися високо по сітці у стадії Чемпіонів (якщо вони взагалі туди пройдуть) буде дуже складно.

Роман Дідук: 1/4 фіналу

Як я вже писав вище, українська команда може стати головною сенсацією та сенсаційним результатом я вважаю вихід мінімум до 1/4 фіналу.

Василь Войтюк: виграють 1-2 матчі

Вже в першому турі Monte гратимуть із потужними Furia, і будуть швидше за все на Vertigo, або Mirage, де шанси будуть досить рівними. І якщо не вдасться перемогти, то в наступному турі велика можливість зіграти з умовними Heroic. Все залежатиме від моральної готовності команди.

Дмитро Данець: сподівається на краще

Український колектив, який вразив у серце фанатів кіберспорту з усього світу, зумів пробитися до другого раунду мейджора. Вихід у стадію легенд – це результат копіткої робити, бажання та вдачі.

Для Монте участь у турнірі могла б завершитись на стадії Challenger, але вони обіграли Themongolz та paiN – не дуже сильні команди.

Зараз же протистоятимуть Монте найкращі команди, як з майстерності, так і з досвіду. Тому вихід у плей-офф буде надзвичайно складним завданням. На це впливає відсутність тренера саме на матчах, хоч аналітика все одно є. Не слід вважати, що Монте слабкі, вони вперше на мажорі і вразили багатьох. Тому честь та повага.

Куди дійдуть NaVi

Богдан Войченко: чемпіони

Негласне правило: "Не став на NaVi, не став проти NaVi". Я можу пошкодувати, що поставив на них, але й ставити проти них не буду. Це майбутні чемпіони, які мають показати та довести усьому світу, що це так.

Роман Дідук: фінал

NaVi, майже за традицією, займе швейцарку 3:0, але віри в їхню перемогу на турнірі я не маю. Найімовірніше, у неї не вірять і самі гравці народжених перемагати. Якщо не зустрінуться з Heroic до фіналу, то є всі шанси дістатись головного матчу. Саме на фінал від них буду очікувати

Василь Войтюк: до першої серйозної команди

Natus Vincere, звичайно, входить до команди команд-претендентів на чемпіонський титул. Але чи під силу їм це? Особисто я мало в це вірю. Вже в першому раунді їхнім суперником будуть GamerLegion – не простий колектив з непоганим маппулом.

Раніше "народжені перемагати" любили розпочинати турніри з проблем, програючи перші матчі. Але в плей-офф NaVi точно будуть, але там можуть вилетіти вже в першому раунді, якщо потраплять на серйозного супротивника.

Дмитро Данець: фінал

Як я вже сказав у частині про MVP, я вірю в успішний виступ українського клубу і сподіваюся, що у фіналі вони будуть, але там здобути перемогу все ж таки не зможуть.

Нагадаємо, що на ISPORT доступні календар та результати всіх матчів Blast Paris Major 2023.


x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK