Готовий до змагань: Верняєву вдвічі скоротили термін дискваліфікації

Український гімнаст зможе взяти участь не лише в Олімпійських іграх-2024, а й в осінньому чемпіонаті світу.
2023 г., 14 березня, 17:31
Олег Верняєв / Getty Images
Олег Верняєв / Getty Images

Олімпійський чемпіон 2016 року зі спортивної гімнастики Олег Верняєв може брати участь у всіх змаганнях.

У своїх соціальних мережах 29-річний українець оголосив, що йому вдвічі скоротили термін дискваліфікації (з чотирьох до двох років).

"Я в строю. Це був тривалий процес, під час якого я довів відсутність наміру застосовувати допінг. Суд знизив санкцію вдвічі. Це говорить про те, що суд погодився з моїми доводами та підтвердив те, що мельдоній потрапив в організм не за моєю провиною або недбалістю".

"Дякую моїм близьким та друзям за віру та підтримку протягом всього цього часу. І привіт усім, хто так цього не хотів. До зустрічі) Швидше. Вище. Сильніше".

Читайте також: "Готові вітати поплічників терору?": Верняєв показав, як російські спортсмени допомагають армії окупантів

Нагадаємо, що з 5 березня 2020 року Олег Верняєв залишався поза змаганнями. Спочатку його було відсторонено від турнірів, а перед Олімпіадою в Токіо він отримав 4-річну дискваліфікацію після того, як у його допінг-тесті було виявлено мельдоній.

У серпні 2021 року гімнаст подав апеляцію до Спортивного арбітражного суду, який у результаті прийняв його доводи та скоротив дискваліфікацію. Тепер Верняєв може готуватися до Олімпіади в Парижі 2024 року.

Раніше тренер збірної України зі спортивної гімнастики Геннадій Сартинський заявляв, що у разі скорочення дискваліфікації він включить Верняєва до складу команди під час підготовки до чемпіонату світу, що проходитиме з 1 по 8 жовтня в Антверпені.


x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK