Харлан програла в 1/4 фіналу чемпіонату Європи з фехтування

Українка вела у поєдинку, але суперечливі рішення судді не дозволили їй пробитися до півфіналу.
2022 г., 21 червня, 08:48
Ольга Харлан / Getty Images
Ольга Харлан / Getty Images

Олімпійська чемпіонка з фехтування на шаблях Ольга Харлан завершила свій виступ в індивідуальних змаганнях на чемпіонаті Європи-2022, що проходить у турецькій Анталії.

Українка впевнено здобула п'ять перемог у груповому раунді та стартувала у 1/32 фіналу під першим номером посіву. На цій стадії вона перемогла Шугар Катінку Баттаі з Угорщини (15:11), а потім розібралася з представницею Франції Малиною Вонгсаваді (15:8).

Однак у поєдинку за вихід до півфіналу турніру Харлан зазнала поразки від екс-росіянки Анни Башти, яка з 2018 року представляє Азербайджан. Українка впевнено лідирувала у поєдинку з рахунком 8:2, але після перерви Башта почала наздоганяти Харлан.

При цьому суддя часто віддавав очко на користь азербайджанки у спірних моментах і Башта зуміла вийти вперед. За рахунку 14:12 Харлан відігралася, але за рівності в рахунку суддя зарахував атаку Башти, а не дію у захисті від Харлан, що й принесло мінімальну перемогу азербайджанці.

Зазначимо, що Башта врешті дійшла до фіналу та виграла золото чемпіонату Європи, яке стало для неї дебютним. При цьому тренер збірної України з фехтування Наталія Конрад підкреслила, що рефері припустився багато помилок у бою між Харлан і Баштою.

Сама Харлан у своєму Instagram-акаунті написала: "Чи я задоволена? Звичайно, ні. П'яте місце на чемпіонаті Європи в Анталії. Хочу сказати багато, але скажу тільки те, що я тільки почала і мене не зупинить жоден з вас".

Варто сказати, що цей турнір був лише третім для Харлана цього сезону. Попереду у Харлан також виступ у командному турнірі, де вона виступатиме разом із Оленою Вороніною, Оленою Кравацькою та Юлією Бакастовою.

Раніше Ольга Харлан поділилася спогадами про дебют у якості тренера.


x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK