Україна бойкотуватиме всі турніри з дзюдо до повного усунення росіян та білорусів

Федерація дзюдо України вимагає заборонити спортсменам із країн-агресорів виступати на турнірах навіть у нейтральному статусі.
2022 г., 24 червня, 11:21
Українська дзюдоїстка Дар'я Білодід / Getty Images
Українська дзюдоїстка Дар'я Білодід / Getty Images

У спортивному світі близько двох тижнів тому сталася скандальна ситуація – Міжнародна федерація дзюдо (IJF) ухвалила рішення послабити обмеження для спортсменів з Росії та Білорусі.

Організація дозволила дзюдоїстам з цих країн брати участь у турнірах під своєю егідою в нейтральному статусі, незважаючи на війну в Україні.

Федерація дзюдо України засудила це рішення і заявила про намір бойкотувати змагання, якщо IJF не змінить свого рішення. Міжнародна федерація дзюдо відповіла на звернення ФДУ офіційним листом, в якому повідомляла, що рішення залишиться чинним.

У зв'язку з цим ФДУ підготувала нове звернення до понад 100 національних федерацій з дзюдо. Федерація підкреслила, що бойкотуватиме турніри, що проходять під егідою IJF доти, доки росіян та білорусів не усунуть.

"Ми глибоко розчаровані рішенням IJF та вирішили відмовитись від участі у всіх спортивних заходах, що проводяться Міжнародною федерацією дзюдо, до усунення Федерацій дзюдо Росії та Білорусі від участі у змаганнях у будь-якому статусі", - йдеться у заяві.

Також ФДУ в листі вказала, що багато дзюдоїстів є військовослужбовцями російської армії, і опублікувала фотографії, які доводять їхню підтримку повномасштабного вторгнення в Україну.

Раніше повідомлялося, що Федерація велоспорту України вимагає від Бубки чіткої позиції щодо допуску росіян до змагань.


x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK