Харлан - про допуск росіян: Я вже не дивуюсь нічому, що робиться у фехтуванні

Українська олімпійська чемпіонка висловилася щодо участі спортсменів країни-терористки на міжнародних змаганнях.
2023 г., 27 жовтня, 20:04
Ольга Харлан / Getty Images
Ольга Харлан / Getty Images

Минулого літа Ольга Харлан потрапила в епіцентр одного з найгучніших скандалів у світі фехтування.

В інтерв'ю для Суспільне Спорт, українська спортсменка розповіла про своє ставлення до того, що Міжнародна федерація фехтування продовжує допускати до змагань росіян, хоч і під нейтральним статусом.

"Можу сказати, що я вже не дивуюся тому, що робить Міжнародна федерація. Апогей цьому був у Мілані (на чемпіонаті світу), те, що сталося зі мною. Але вони все продовжують це робити, не бачу логіки, мені це незрозуміло. Звісно, спілкуюся з колегами з інших країн. Вони знають, що це несправедливо, але олімпійський відбір — всі все розуміють", - сказала Ольга.

"Мабуть (не хочуть ризикувати своїми путівками на Олімпіаду), не бачать у цьому нічого поганого, можливо хтось не хоче дивитися на це з цього боку. Всі націлені на Олімпійські ігри — якось так. Але ми бачимо підтримку від інших країн, і так само багато спортсменів та федерацій не мовчать. Інша справа, що у Міжнародній федерації не звертають увагу на це".

Джерело: Getty Images

"Нам треба розповсюджувати інформацію, треба розмовляти, говорити, що ми робили всі ці місяці, коли їх допустили. Мені здається, у мене не було жодного змагання, де я б не говорила про цю ситуацію з нейтральними спортсменами".

"Розумію, що спортсмени з інших країн дивляться, що робить їхня федерація: якщо вона каже щось зробити, то вони й роблять. Я зі свого боку кажу, що ми, атлети є голосом. Мій приклад є гарним, хоч і дуже важким. Думаю, з цього можна взяти щось для себе".

Нагадаємо, що нещодавно Ольга Харлан взяла участь у фотосесії для журналу Vogue Ukraine разом із Еліною Світоліною та Ярославою Магучіх.

Слідкувати за новинами та отримувати цікавий спортивний контент можна в нашому Telegram-каналі!


x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK