Українські тенісистки дізналися суперниць з кваліфікації Вімблдону

Три представниці України спробують пробитися до основної сітки.
2022 г., 21 червня, 13:19
Дар'я Снігур / Getty Images
Дар'я Снігур / Getty Images

У вівторок, 21 червня, стартує кваліфікація третього турніру Великого шолома у сезоні-2022 – Вімблдону.

На цьому етапі виступатимуть три українські тенісистки – Дар'я Снігур (№130 WTA), Катерина Байндль (№149 WTA) та Катаріна Завацька (№229 WTA).

Перед жеребкуванням кваліфікації Снігур отримала сьомий номер посіву, а Байндль – 25-й. Завацька виступить в кваліфікації в статусі несіяної.

Катерина Байндль
Катерина Байндль / Джерело: Getty Images

За підсумками жеребкування 20-річна Снігур на старті кваліфікації зіграє проти Сюзан Ламенс із Нідерландів (№171 WTA). У разі перемоги українка у півфіналі зустрінеться з переможницею пари Катаріна Герлах (Німеччина) – Тімея Бабоша (Угорщина).

Байндль розпочне кваліфікацію з матчу проти аргентинської тенісистки Марії Карл (№210 WTA). У разі виходу до півфіналу кваліфікації Катерина зіграє проти переможниці пари Лян Ен-Шо (Тайвань) – Еміліана Аранго (Колумбія).

Завацька у першому кваліфікаційному матчі зустрінеться з британською тенісисткою Раною Штойбер (№986 WTA), яка отримала wild card від організаторів турніру.

У півфіналі вона зустрінеться або з американкою Робін Андерсон, або з Еллен Перес із Австралії.

Катаріна Завацька
Катаріна Завацька / Джерело: Getty Images

Зазначимо, що Снігур – переможниця юніорського Вімблдону-2019. На дорослому рівні вона ще жодного разу не грала в основній сітці. Байндль увосьме виступає на турнірі, але в основній сітці вона грала лише чотири рази, і вилітала після першого кола.

Завацька втретє у кар'єрі спробує подолати кваліфікацію – у 2019 та 2021 роках вона вилітала вже у стартовому поєдинку.

Усі матчі першого туру кваліфікації українки проведуть у вівторок, 21 червня. Снігур виступить о 13:00 за київським часом, Байндль – о 14:30, а Завацька – о 17:30.

Нагадаємо, в основній сітці точно виступатимуть чотири тенісистки з України – Ангеліна Калініна, Марта Костюк, Даяна Ястремська та Леся Цуренко.


x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK