Ястремська: Більшість тенісистів говорять про усунення росіян та білорусів, а не про Україну

Українка вважає, що у тенісі мають заборонити виступати спортсменам із Росії та Білорусі.
2022 г., 29 червня, 10:22
Даяна Ястремська / Getty Images
Даяна Ястремська / Getty Images

Українська тенісистка Даяна Ястремська (№74 WTA) прокоментувала рішення Вімблдона усунути від турніру російських та білоруських тенісистів через вторгнення в Україну.

"Я думаю, що Вімблдон прийняв правильне рішення. Це справедливо. Забирати очки у всіх тенісистів - це не справедливо. І, якщо чесно, я не розумію, чому всіх гравців це влаштовує. Декілька гравців сказали щось, що це неправильно.

Не знаю, чому багато і слова не скажуть, чому вони не кажуть, що це несправедливо навіть особисто стосовно них самих.

Порівнюючи з тим, що відбувається в Україні, більше гравців говорять з приводу усунення росіян і білорусів, а не про Україну. Дуже складно сказати, кого ці гравці підтримують, чи вони підтримують спортсменів із Росії та Білорусі, чи вони підтримують Україну. Я не знаю.

Я думаю, якщо в інших видах спорту їх усунули від змагань, то у тенісі має бути те саме", - наводить слова Ястремської btu.org.ua.

Даяна Ястремська
Даяна Ястремська / Джерело: Getty Images

Українка зазнала поразки у стартовому матчі Вімблдону, але висловила сподівання, що її співвітчизниці зможуть пробитися якнайдалі на турнірі.

"Звичайно, що краще ти виступаєш, тим більше людей зможуть почути, про що ти говориш, про те, що відбувається в Україні.

Мені дуже приємно представляти свою країну. Я сподіваюся, що дівчата добре виступатимуть. Мені дуже сумно, що я сьогодні програла.

Знаю, що тут люди дуже підтримують нас, я відчувала це у цьому матчі, як сильно за мене вболівали. Це важко, щоправда. Дуже хочеться додому. Я дуже давно там не була", – додала Даяна.

Нагадаємо, на ISPORT доступно розклад та результати матчів жіночої сітки Вімблдон-2022.


x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK