Федерер, Надаль, Джокович та Маррей виступлять на кубку Лейвера-2022

Велика четвірка зіграє в одній команді, щоб захистити статус минулорічних переможців.
2022 г., 23 липня, 09:59
Джокович, Надаль, Маррей та Федерер / https://www.instagram.com/lavercup/
Джокович, Надаль, Маррей та Федерер / https://www.instagram.com/lavercup/

Новак Джокович підтвердив, що збирається виступити на кубку Лейвера, про що було оголошено у соціальних мережах турніру.

Таким чином, серб став останнім представником Великої четвірки чоловічого тенісу, який заявив про намір зіграти на турнірі у складі команди збірної Європи. Раніше свою участь підтвердили Рафаель Надаль, Енді Маррей та Роджер Федерер.

Варто зазначити, що ця четвірка тенісистів уперше буде в одній команді. До цього Федерер двічі грав із Надалем (2017, 2019), а також один раз із Джоковичем (2018). Для Маррея це буде дебют на кубку.

Читайте також: Чотири українські тенісистки зіграють в основній сітці US Open-2022

Минулого року ніхто з вищезгаданої четвірки не брав участі у турнірі - тоді європейську збірну представляли Данило Медведєв, Стефанос Ціціпас, Александр Звєрєв, Андрій Рубльов, Маттео Берреттіні та Каспер Рууд.

Кубок Лейвера - міжнародний тенісний чоловічий турнір, що проводиться на закритих кортах між командою Європи та командою Світу. Проводиться щорічно через два тижні після закінчення Відкритого чемпіонату США (US Open), місце проведення змінюється щороку.

Турнір було засновано в 2017 році на честь легендарного австралійського тенісиста Рода Лейвера. Усі чотири рази, що він проводився, переможцем була команда Європи, яку очолює Б'єрн Борг. Цьогорічний турнір пройде в Лондоні на арені О2 з 23 по 25 вересня.


x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK