Надаль: Разом із Федерером пішла частина мого життя

Рафаель розповів про свої почуття та емоції в момент розуміння, що його друг та суперник завершив кар'єру.
2022 г., 27 листопада, 23:59
Роджер Федерер та Рафаель Надаль / Getty Images
Роджер Федерер та Рафаель Надаль / Getty Images

Протистояння Рафаеля Надаля та Роджера Федерера є одним із найбільших, якщо не найбільшим, в історії тенісу. Вони зіграли один з одним 40 разів за останні два десятиліття, де іспанець виграв 24 матчі, поступившись швейцарцю 16 разів.

На кубку Лейвера-2022 вони востаннє зіграли одночасно на одному корті – Федерер завершив професійну кар'єру після цього турніру. Перед виставковим матчем в Аргентині Рафа поділився емоціями, які він мав того дня.

"Це правда, що я провів більше матчів з Новаком (Джоковичем), ніж з Роджером, але я почав кар'єру, коли він (Федерер) уже був там", - цитує Надаля Eurosport.

"Через наші протилежні стилі та особистості, через подібність, до певної міри в нас було так багато спільного. Хтось, ким я захоплювався, з ким я суперничав, а також ділився багатьма прекрасними речами на корті і за його межами, йшов".

Читайте також: Канада вперше в історії виграла Кубок Девіса

"У цьому сенсі всі ті моменти, ті почуття, які у вас виникають перед фіналом турніру Великого шолома, важливого турніру, все, що витало в повітрі перед цими матчами - все це відрізнялося від матчів проти нього".

"Ви знаєте, що не проживете ці моменти знову - частина мого життя пішла з ним. Це була емоція прощання з кимось, хто був такий важливий для нашого спорту".

Рафаель Надаль завершить 2022 рік у статусі другої ракетки світу, поступившись першим рядком рейтингу своєму талановитому співвітчизнику Карлосу Алькарасу.


x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK