Норвезькі біатлоністи виступили проти допуску російських та білоруських спортсменів до Олімпіади

Норвежці вважають, що дуже рано навіть обговорювати можливість повернення спортсменів країн-агресорів.
2023 г., 6 лютого, 17:40
Йоганнес Бьо / Getty Images
Йоганнес Бьо / Getty Images

Відомі норвезькі біатлоністи, Йоганнес і Тар'єй Бьо, Марте Олсбю-Ройселанн та Стурла Холм Легрейд, виступили з критикою Міжнародного олімпійського комітету, який збирається допустити російських та білоруських спортсменів до змагань.

"Я думаю, що це дивно. Нам ще рано думати про це. Я розумію, що у них має бути постійна дискусія, де вони дивляться на ситуацію. Але якщо ви подивитись на неї, то обговорення не буде. Ще занадто рано", - цитує Йоганнеса Бьо норвезьке видання Nettavisen.

Тар'єй Бе, старший брат Йоганнеса, також критично ставиться до МОК. Він вважає, що поки триває війна, росіяни та білоруси мають бути відсторонені від змагань.

"Це абсолютно непотрібне обговорення, тому що й так цілком очевидно, якою є відповідь з мого боку", - сказав Тар'єй.

"Ви не можете вітати когось назад тільки тому, що минув якийсь час. Я не бачу, щоб щось змінилося з того часу, як вони були відсторонені. Повинні відбутися зміни, перш ніж їх повернення можна буде обговорювати".

Тар'єй Бе
Тар'єй Бе

"З нашого боку все має продовжуватися як раніше. Вони ж зможуть повернутися, тільки коли закінчиться війна. Це проста математика".

Марте Олсбю-Ройселанн каже, що вона може обговорити це питання, але її позиція не змінилася - росіяни повинні залишатися поза міжнародними змаганнями. Вона не знає, що МОК сподівається отримати від свого рішення повернути їх.

"Ситуація у світі перебуває у невизначеному стані, тому я не зовсім знаю, що вони (МОК) з цього виграють, але подивимося. Шкода, що ситуація виходить за рамки окремих осіб, але це війна, і так воно і є. Це ганьба" .

Марте Олсбю-Ройселанн
Марте Олсбю-Ройселанн

"Ми можемо обговорювати їх повернення, але так, вони, як і раніше, повинні бути усунені".

Стурла Хольм Легрейд дотримується тієї ж думки з цього приводу.

"Жодних змін не було, тому я все ще підтримую попередній аргумент, що ми повинні тримати їх у відстороненні до особливого розпорядження. Якщо будуть якісь вагомі аргументи, щоб ми знову допустили їх до участі, то я готовий переглянути свою позицію", - заявив Легрейд.

Стурла Холм Легрейд
Стурла Холм Легрейд

Читайте також: Глава МОК відповів відмовою на запрошення України до Бахмута

Нагадаємо, що через військове повномасштабне вторгнення росії в Україну російським та білоруським спортсменам заборонили брати участь у міжнародних змаганнях.

Проте минулого тижня МОК оголосив, що вони за певних умов зможуть брати участь у якості нейтральних спортсменів на Олімпійських іграх у Парижі наступного року.


x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK