Норвегія зробила неймовірний камбек і виграла чоловічу естафету у США, Україна у ТОП-10

Українці були близькі до чудового результату, але поганий виступ Віталія Мандзіна звів нанівець зусилля його попередників.
8 березня, 22:51
Віталій Мандзин / Getty Images
Віталій Мандзин / Getty Images

Увечері п'ятниці, 8 березня, в американському Солт-Лейк-Сіті стартував восьмий етап Кубка світу з біатлону сезону-2023/24.

Етап розпочався чоловічою естафетою, в якій збірну України представляли Артем Прима, Дмитро Підручний, Віталій Мандзин та Антон Дудченко.

Перша половина гонки пройшла чи не ідеально для українських біатлоністів. Скориставшись проблемами лідерів, Прима провів шикарну стрільбу та передав естафету Підручному, будучи на четвертому місці.

Після провалу французів Дмитро при одному промаху вийшов на друге місце і змінився на Мандзина, для якого цей виступ став справжнім кошмаром.

Віталій помітно поступався суперникам у темпі – до першого вогневого рубежу він прийшов вже п'ятим. Однак найгірше було попереду: під час другої стрільби він допустив одразу чотири промахи. Закривши три з трьох, Мандзин вирушив на штрафне коло.

В естафету Дудченко вступив із дев'ятої позиції, тож його завданням було не випасти з ТОП-10. І, на щастя, він з нею впорався, фінішувавши на тій же дев'ятій позиції.

Що таке провал може розповісти ще й Стурла Легрейд, який примудрився вирушити на три штрафні кола після другої стрільби - Норвегія впала на 18 місце.

Однак потім у гру вступили брати Бьо. Як виявилося, на цьому гонка була закінчена. Вони поступово проривалися вперед і після шостої стрільби норвежці були вже першими, де вони залишалися до самого фінішу.

За "срібло" в кінці боролися Італія та Німеччина - Лукас Гофер не дав Філіппу Наврату обійти себе на фініші та приніс своїй команді друге місце.

Кубок світу з біатлону, Солт-Лейк-Сіті (США)
Чоловіча естафета

1. Норвегія (3+5) 1:13:12.3
2. Італія (0+8) +26.5
3. Німеччина (0+8) +27.3
...
9. Україна (1+7) +3:57.4

Незабаром на старт спринту вийдуть жінки. Їхня гонка розпочнеться опівночі.

Нагадаємо, що на ISPORT можна ознайомитися з розкладом та результатами всіх гонок Кубка світу з біатлону сезону-2023/24.

Слідкувати за новинами та отримувати цікавий спортивний контент можна в нашому Telegram-каналі!


x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK