Алонсо побив багаторічний рекорд Шумахера

Тепер іспанець має найтривалішу кар'єру в історії Формули 1.
2022 г., 12 червня, 19:02
Фернандо Алонсо / Getty Images
Фернандо Алонсо / Getty Images

У неділю, 12 червня у Баку відбувся Гран-прі Азербайджану, переможцем якого став пілот Ред Булл Макс Ферстаппен. Компанію на подіумі йому склали його напарник по команді Серхіо Перес та Джордж Рассел з Мерседес, але зараз не про це.

Фернандо Алонсо, який представляє Альпін, фінішував сьомим, чим приніс команді важливі очки. Але відзначатимуть вони не їх, бо досягнення, яке підкорилося іспанському гонщику.

Справа в тому, що в цей день Нандо став володарем найтривалішої кар'єри в історії Формули 1. 21 рік, 3 місяці та 1 день – рівно стільки Алонсо виступає у Ф1. Він зумів побити рекорд великого Міхаеля Шумахера, який пробув у цій серії 21 рік та 3 місяці рівно.

Читайте також: Данієль Ріккардо: історія падіння "Медоїда"

За свою тривалу кар'єру Фернандо проїхав 18 427 кіл, 341 раз виходив на старт, 221 раз він фінішував в очках, 98 разів піднявся на подіум, виграв 32 перегони та двічі став чемпіоном світу.

При цьому Алонсо брав дворічну перерву (2019, 2020) від "Королеви автоспорту", а Шумахер двічі завершував кар'єру: спочатку після закінчення сезону 2006 року, а потім він повернувся на три сезони в 2010 році, став пілотом Мерседес.


x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK