Боттас розпочне Гран-прі Австрії з кінця стартової решітки

Фін отримав одразу два штрафи ще до старту гонки.
2022 г., 8 липня, 16:56
Валттері Боттас / Getty Images
Валттері Боттас / Getty Images

Пілот Альфа Ромео Валттері Боттас розпочне гран-прі Австрії з хвоста пелотону. Згідно з документами на офіційному сайті ФІА , на боліді фінського гонщика було замінено елементи силової установки, які перевищили ліміт.

Покарання не поширюється спринт. Тож Боттас у будь-якому разі почне гонку в Шпільберзі з кінця стартової решітки. Крім цього Валттері відзначився вже під час першої практики. Боттас перевищив швидкість на піт-лейн на 20 км/год, за що отримав штраф у 1 000 євро.

Варто зазначити, що на боліді Ландо Норріса також були встановлені нові елементи СУ, але оскільки ліміт не був перевищений, британець не отримав жодного штрафу. Однак під час вільного тренування у нього вже виникли проблеми із болідом.

Нагадаємо, що під час спілкування з пресою перед вільними заїздами лідер чемпіонату Макс Ферстаппен не втратив можливості пожартувати над Льюїсом Гемілтоном. Нідерландця запитали про два епізоди в тому самому повороті на двох Гран-прі Великобританії і він не зумів стриматися, щоб не підколоти опонента.


x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK