Ферстаппен: Технічна директива ФІА погано, дуже погано на нас вплинула

Нідерландець не без сарказму прокоментував зміни у технічному регламенті цього сезону.
2022 г., 28 серпня, 22:18
Макс Ферстаппен / Getty Images
Макс Ферстаппен / Getty Images

Після зміни технічного регламенту багаторічний гегемон Формули 1 Мерседес втратив лідерські позиції, ставши третьою за швидкістю командою. Найсильніше постраждавши від зміни правил, команда продавлювала внесення правок вже в ході нинішнього сезону - і вона свого досягла.

ФІА прийняла зміни, які набули чинності на етапі у Бельгії. Однак це не сильно допомогло "срібним стрілам", які за підсумками кваліфікації програли Ред Булл 1,8 с. Лідер "биків" Макс Ферстаппен після кваліфікації не зміг не пожартувати на цю тему.

"Так, ця технічна директива погано, дуже погано на нас вплинула", - цитує саркастичного Макса RacingNews365. "Мені здається, що Мерседесу в цьому сезоні загалом не вистачає швидкості на прямих, тож я і не чекав, що на цій трасі вони з нами змагатимуться".

"Я і не чекав, що технічна директива сильно вплине на наш болід. Я також не можу сказати, чи вплинула вона на Феррарі, адже я не знаю, як саме працює їхній болід".

Зважаючи на все, технічна директива трохи вплинула на Скудерію, яка нічого не змогла протиставити Ред Булл під час перегонів. Макс Ферстаппен прорвався з 14-го місця і завоював перемогу, тоді як Карлос Сайнс фінішував третім, хоч стратував першим.


x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK