Леклер: Вассер узяв на себе роль балансу у Феррарі, він багато чого змінив

Гонщик повністю довіряє своєму керівнику і вірить у те, що він робить.
7 вересня, 15:44
Шарль Леклер та Фредерік Вассер / Getty Images
Шарль Леклер та Фредерік Вассер / Getty Images

Пілот Феррарі Шарль Леклер під час подкасту Формули-1 "Beyond The Grid" розповів, як Фредерік Вассер вплинув на команду.

Француз обіймає посаду керівника Скудерії півтора року, але, на думку Шарля, Вассеру вистачило і цього, щоб привнести значні зміни.

"Зараз багато чого змінилося. Феррарі - така величезна команда з такою багатою історією, що зробити щось подібне - не найпростіше завдання", - цитує Леклера офіційний сайт Формули-1.

"Є деякі основні цінності Феррарі, які ніколи не зміняться. Вони і не повинні ніколи змінюватися, тому що цінність пристрасті - це те, що в такій мірі ви знайдете тільки у Феррарі, і це щось абсолютно неймовірне".

"Водночас, у деякі важкі моменти вона може вкусити, тому що пристрасть також означає емоції. І іноді, коли все йде дуже погано, це може вплинути на людей всередині команди більше, ніж у будь-якій іншій команді. Але це також змушує людей викладатися на 200%, щоб зробити все можливе для виходу команди зі складних моментів".

Джерело: Getty Images

Читайте також: Гемілтон зізнався, що йому не сподобався його перший чемпіонський сезон із Мерседес

Говорячи про те, у чому Вассер особливо досяг успіху, Леклер відзначив його здатність зрозуміти, як отримати максимум користі з кожного, а також забезпечити збалансовану перспективу як у хороші, так і в погані часи.

"Я думаю, Фред змінив кілька речей, які дійсно сильно змінили ситуацію".

"По-перше, він намагається зрозуміти кожну людину в команді, розібратися в ситуації та поставити їх у найкращі умови, щоб витягти максимум із кожного. Це, безумовно, одна з найсильніших сторін Фреда".

"Інша річ полягає в тому, що я відчуваю, що він завжди діє як баланс у команді. Коли ви проводите справді хорошу гонку, всі почуваються так добре, всі такі щасливі". 

"Але Фред завжди балансує, кажучи: "Так, це здорово, але тепер давайте трохи заспокоїмося, тому що це тільки одна гонка, а у нас ще багато гонок". І точно так само в погані моменти, коли всі відчувають себе пригніченими, Фред завжди поруч, щоб дати нам позитив у складній ситуації, щоб мотивувати всіх".

Він дуже емоційний, і це дуже добре для такої команди, як Феррарі. Це те, що потрібно у Феррарі, тож я повністю впевнений у собі та повністю довіряю тому, що робить Фред
.

Після 16 гонок сезону-2024 Феррарі посідає третє місце в Кубку конструкторів, маючи 407 очок. Скудерія відстає від Ред Булл, лідера чемпіонату, на 39 балів.

Слідкувати за новинами та отримувати цікавий спортивний контент можна в нашому Telegram-каналі!

КЛЮЧОВІ СЛОВА: Феррарі Шарль Леклер

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK