Мемфіс виведе з обігу ігровий номер Марка Газоля

Титулований іспанець стане лише другим гравцем в історії франшизи, чия спадщина буде відзначена таким чином.
1 лютого, 19:12
Марк Газоль / Getty Images
Марк Газоль / Getty Images

Мемфіс вирішив вивести з обігу 33-й номер, під яким виступав Марк Газоль. Про це Гріззліс повідомили у соціальних мережах.

Церемонія підняття джерсі з номером 39-річного іспанця пройде в ніч на 7 квітня, коли в гості завітає Джоел Ембіід та його Філадельфія.

Варто зазначити, що номер Газоля-молодшого стане лише другим в історії організації, під яким ніхто більше не зможе грати.

Першим, хто отримав таку честь, став колишній одноклубник Марка Зак Рендольф, чий 50-й номер був виведений із обігу 11 грудня 2021 року.

Примітно, що Марк Газоль був обраний Лейкерс під 48-м піком на драфті 2007 року. У лютому 2008 року права на нього були передані Мемфісу, а у зворотному напрямку пішов його старший брат Пау. Це єдиний випадок в історії НБА, коли в рамках трейду брата обміняли на брата.

Марк Газоль, який раніше оголосив про завершення кар'єри, провів у Мемфісі одинадцять років. У лютому 2019 року він був обмінений у Торонто, з яким того ж сезону виграв своє єдине чемпіонство НБА.

У складі збірної Іспанії бігмен ставав двократним чемпіоном світу (2006, 2019), Європи (2009, 2011), а також дворазовим володарем олімпійського срібла (2008, 2012).

Нагадаємо, що нещодавно Маямі вивів із обігу ігровий номер Юдоніса Хаслема, який провів у Флориді всю свою кар'єру.

Слідкувати за новинами та отримувати цікавий спортивний контент можна в нашому Telegram-каналі!

КЛЮЧОВІ СЛОВА: Мемфіс Гріззліс

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK