Неймовірний панчер, який не знає, як боксувати більше п'яти раундів: хто такий Дюбуа, який кинув виклик Усику

ISPORT.ua представляє британського боксера, який має намір нокаутувати українського чемпіона.
2023 г., 23 серпня, 12:00
Даніель Дюбуа та Олександр Усик / K2 Promotion
Даніель Дюбуа та Олександр Усик / K2 Promotion

У суботу, 26 серпня, володар титулів WBA-Super, WBO, IBF, IBO Олександр Усик вийде в ринг із регулярним чемпіоном світу за версією WBA Даніелем Дюбуа.

Український боксер проведе свій другий захист поясів проти чергового британця. Вперше Усик роздільним рішенням переміг Ентоні Джошуа і залишив пояси у себе.

Зараз у суперниках у Олександра молодий та амбітний британець, який має намір стати чемпіоном.

Читайте також: Усик - Дюбуа: прогноз на титульний бій

ISPORT представляє наступного суперника Усика, який може зайти на трон у суперважкому дивізіоні.

Аматорська кар'єра

Британський боксер із 8 років почав займатися боксом. За кілька років Дюбуа був учасником юніорських та молодіжних збірних з боксу в Англії.

Першим серйозним турніром стали Юнацькі Олімпійські ігри, які відбулися у 2014 році.

На його рахунку 70 офіційних боїв у аматорській кар'єрі, в яких перемагав 65 разів і лише 5 разів залишався у переможених. Вже тоді він мав репутацію потужного панчера.

2020 року проходили Олімпійські ігри, але Даніель не поїхав. Він ще раніше вирішив стати професіоналом, а не боротися за чемпіонство на Олімпіаді.

Професійна кар'єра

Свій перший бій на професійному рівні Дюбуа провів у квітні 2017 року, перемігши технічним нокаутом вже на 35 секунді 1-го раунду свого співвітчизника Маркуса Келлі.

Тоді іменитий промоутер Френк Уоррен вже придбав британця, заявивши, що завжди мріяв працювати з таким боксером, як Даніель.

У своїх перших поєдинках Дюбуа зносив суперників ще в перших раундах. Першим і єдиним, хто зумів протриматися весь бій, став Кевін Джонсон. Хоч британець не переміг нокаутом, але зробив це одноголосним рішенням суддів (100-91).

Свій перший чемпіонський титул Даніель виборов у 2019 році, коли переміг Нейтена Гормана. Тоді британець виборов вакантний титул чемпіона WBO International.

Єдину поразку Дюбуа зазнав 2020 року, коли в рингу опинився з непереможеним Джо Джойсом. Даніель був очевидним фаворитом поєдинку, але зламався під тиском суперника, програвши технічним нокаутом.

Вже за рік британець заслужив на чемпіонський бій, який в підсумку дозволив йому стати тимчасовим чемпіоном. Даніель достроково нокаутував у 2 раунді досвідченого румуна Богдана Діну (20-2) і завоював вакантний титул тимчасового чемпіона світу за версією WBA у важкій вазі.

Далі боксер переміг небитого американця регулярного чемпіона світу WBA Тревора Брайана (22-0) і завоював титул регулярного чемпіона світу за версією WBA у важкій вазі.

Останній бій

Дюбуа у рингу зустрівся з представником ПАР Кевіном Лереною. Британець жахливо розпочав поєдинок - побував у нокдауні, а потім ще двічі ставав на коліно через проблеми з ним. Незважаючи на таке потрясіння, Дюбуа зібрався і знищив непереможного Кевіна.

У третьому раунді Даніель двічі "повалив" суперника, внаслідок чого рефері зупинив поєдинок. Саме цей бій дозволив йому захистити статус регулярного чемпіона дивізіону та вийти на бій із Усиком.

Читайте також: Вечір боксу Усик - Дюбуа: Берінчик захистив титул, Черкашин і Митрофанов вперше програли

Статистика Дюбуа

  • Всього боїв: 20
  • Всього перемог: 19
  • Перемог нокаутом: 18
  • Поразок: 1
  • Боїв, завершених у першому раунді: 5
  • Боїв, завершених у 1-3 раундах: 13
  • Боїв, з більш ніж п'ятьма раундами: 2

Як бачимо, важко зрозуміти, що собою являє Дюбуа на тривалій дистанції. Лише двічі він провів у рингу більше ніж п'ять раундів - один раз рішенням суддів переміг Джонсона, а вдруге програв у 10-му раунді Джо Джойсу.

Чого чекати Усику

Як бачимо, британець потужний панчер, який змітає своїх суперників з перших раундів. Він може пропускати, але якщо дати йому можливість повернутися, то він це зробить.

Тренер Дюбуа Дон Чарльз, як і його оточення, відкрито оцінює шанси британця. Єдина можливість – перемога нокаутом. Саме на це робиться ставка у бою з Усиком.

Ви можете вважати мене зарозумілим. Якщо Даніель зможе завдавати ударів, які ми відпрацьовували, Усик не переживе цього.

План на бій не є секретом. Даніель повинен застрибнути туди і надірвати дупу Усику.

Якщо Дюбуа, якого я тренував останні 16 тижнів, досягне успіху в перших п'яти або шести раундах, то Усик не буде в хорошому стані. Просто Даніель б'є інакше.

Як ми чудово розуміємо, Усик точно не має недооцінки свого суперника, але одна помилка може дорого коштувати. Не варто сумніватися, що "Динаміт" може вибухнути, що призведе до фатальних наслідків для українця.

Нагадаємо, на ISPORT буде доступна онлайн-трансляція бою Усик – Дюбуа.


x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK