Мунгія - Дерев'янченко визнано найкращим боєм 2023 року, поєдинок Хейні з Ломаченком - у списку

Авторитетний портал Boxing Scene представив свій перелік найбільш видовищних сутичок.
6 січня, 12:05
Дерев'янченко поступився Мунгії / Getty Images
Дерев'янченко поступився Мунгії / Getty Images

Бій за вакантний пояс WBC Silver у ліміті суперсередньої ваги між колишнім чемпіоном у першому середньому дивізіоні Хайме Мунгією (42-0, 33 КО) та неодноразовим претендентом Сергієм Дерев'янченком (14-5, 10 КО) був визнаний найкращим боксерським поєдинком 2023 року.

Протистояння мексиканця та українця на вершину свого рейтингу поставив авторитетний ресурс Boxing Scene, зійшовшись на думці у своїх підсумках минулого року з ISPORT.ua.

Читайте також: Історичні абсолюти, очікування Усик - Ф'юрі та збитий "бомбардувальник": підсумки 2023 року в боксі

Бій Мунгія - Дерев'янченко відбувся 10 червня на Toyota Arena у Онтаріо, штат Каліфорнія, США. Суперники влаштували яскравий та дуже близький поєдинок із багатьма розмінами, а переможцем із видовищного протистояння вийшов мексиканський боксер. Ключовим став епізод у заключному раунді, коли після лівого хука в корпус українець узяв коліно. Після нокдауну судді одноголосно віддали перемогу Мунгії - 114-113, 114-113, 115-112, але якби не падіння Дерев'янченка, бій завершився б унічию.

Цікаво, що Дерев'янченко вже вдруге стає учасником бою року в рейтингу від Boxing Scene. У 2019 році таким було визнано його поєдинок проти Геннадія Головкіна, в якому українець також поступився одноголосним рішенням суддів.

Окрім того, до списку найкращих боїв 2023 року потрапив поєдинок абсолютного чемпіона легкого дивізіону Девіна Хейні проти Василя Ломаченка, який відбувся 20 травня і в якому американець здобув спірну перемогу одноголосним рішенням - 116-112, 115-113, 115-113.

Нагадаємо, раніше ISPORT також розповідав про п'ять головних подій, що відбулися у світі боксу в 2023 році.

Слідкувати за новинами та отримувати цікавий спортивний контент можна в нашому Telegram-каналі!


x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK