Уміння майстра vs габарити здорованя: прогнози спортсменів і експертів на бій Усик - Ф'юрі

ISPORT.ua разом з GGBET пропонує ознайомитися з думками представників боксерського світу щодо поєдинку за звання абсолютного чемпіона надважкого дивізіону.
17 травня, 16:00
Ф'юрі та Усик
Ф'юрі та Усик

Чемпіон світу за версіями WBA, WBO та IBF у суперважкій вазі Олександр Усик (21-0, 14 КО) уже незабаром зійдеться в ринзі в історичному бою за звання абсолюта дивізіону з володарем титулу WBC Тайсоном Ф'юрі (34-0-1, 24 КО) .

Після кількох переносів поєдинку, то через провальний виступ "Циганського короля" проти Френсіса Нганну, то через отримане ним у тренувальному таборі розсічення, тривалий шлях до довгоочікуваного мегафайту наближається до свого кінця - українець і британець зустрінуться 18 травня в столиці Саудівської Аравії Ер-Ріяді.

Подивитися онлайн-трансляцію поєдинку можна ексклюзивно на MEGOGO за підтримки ліцензійного букмекера GGBET.

Весь цей час думки боксерської громадськості щодо фаворита бою були розділені з аргументами на користь обох бійців. Хтось вважав, що Усик значно перевершує Ф'юрі в уміннях, за рахунок чого може розраховувати на перемогу, інші ж зазначали, що, попри майстерність, українцю може виявитися не по зубах 120-кілограмовий природжений суперважковаговик.

Читайте також: Усик - Ф'юрі: коли і де відбудеться бій

ISPORT.ua пропонує ознайомитися, що говорили у боксерському світі щодо бою Усик - Ф'юрі.

Джерело: Getty Images

Насамперед можна згадати, якими очікуваннями щодо бою ділилися власне команди суперників, хоч і з розумінням, що це все ж прямо зацікавлені сторони. Так, промоутер Тайсона Ф'юрі Френк Воррен безпосередньо перед поєдинком висловлював упевненість, що його підопічний здатний здобути дострокову перемогу, стверджуючи, що той перебуває у своїй найкращій формі. Слабкістю ж Олександра Усика він називав чутливість до ударів по корпусу, чим має скористатися британець.

"Це найкраща форма, в якій я бачив Тайсона. Я знаю, що Ф'юрі готовий до бою, а це найголовніше. Усик, він побив усіх британців, з якими зустрічався. Він переміг Тоні Беллью, зупинив його і нокаутував. Він двічі обіграв Ентоні Джошуа. Можна сказати, що Усик звик битися з великими хлопцями. Але думаю, що Ф'юрі - боєць зовсім іншого типу. Він може адаптуватися. Тайсон справді великий майстер на ринзі. Думаю, що він зупинить Усика. Саме такою бачу розв'язку бою. В Усика є одна особливість - він не любить, коли його б'ють по корпусу. Це факт".

Водночас ще один промоутер британського боксера Боб Арум ближче до бою був більш обережним у прогнозах, уже так сподіваючись на перевагу в габаритах свого клієнта і чекаючи високої конкурентності майбутнього протистояння.

"Це чудовий поєдинок. Буде бій на рівних. Спочатку я думав, що Ф'юрі занадто великий і легко знищить Усика. Тепер же я вважаю, що на нас очікує набагато конкурентніше протистояння. Усе може піти за будь-яким сценарієм. До того ж всі прогнози показують, що це буде рівний поєдинок".

Джерело: Getty Images

Зі свого боку промоутер Усика Олександр Красюк висловив упевненість, що розміри суперника не відіграватимуть вирішальної ролі, і виокремив козирі свого підопічного.

"Усик має перемагати в поєдинку з Ф'юрі. Для нас він завжди був фаворитом, тому що люди завжди недооцінювали його навички та габарити. Вони вважали, що це матиме велике значення. Я дивився старі бої Майка Тайсона. Його зріст був 180 сантиметрів. Але він відправляв у нокаут хлопців вищих за два метри.

Найгірше для Ф'юрі те, що він не знає, що робити з шульгою. Це найгірше для нього в бою з Усиком. Він не знає концепцію. Тайсон не знає, коли треба атакувати шульгу, а коли відійти. Він припускається звичайних технічних помилок і повторює їх багато разів. Ф'юрі намагався перейти на шульгу в бою з Нганну, щоб отримати перевагу, але щоразу його карали".

Менеджер Усика Егіс Клімас не виключає можливості дострокової перемоги свого клієнта, відзначаючи його велику мотивацію.

"Усик завжди готовий морально, він серйозно ставиться до кожного бою. Усик переможе Ф'юрі, але це буде нелегко. Я навіть не здивуюся, якщо він зупинить Тайсона. Усик виснажить його і зупинить.

Ф'юрі заробив багато грошей, і він більше не має голоду до перемог. Усик бореться за спадщину, а гроші прийдуть із нею. Він б'ється за свою країну".

Джерело: Getty Images

Колишній об'єднаний чемпіон суперважкого дивізіону та двічі битий Усиком Ентоні Джошуа ставить у цьому бою на українського боксера.

"Я бився з Усиком. Я думаю, що він феноменальний боєць, і я думаю, що у нього чудова команда. Ти настільки хороший, наскільки хороша твоя команда, а навколо нього чудова команда. Після того, як я був з ним у рингу і вивчав його, я все ще спостерігаю за ним зараз. Думаю, що саме він зможе перемогти".

Джерело: Getty Images

Ще один переможений колишній суперник Усика британець Тоні Беллью прогнозує українському боксеру перемогу одноголосним рішенням суддів.

"Усик адаптується до будь-якого стилю, з яким він стикається. Тайсон може створити певні проблеми на ранній стадії поєдинку через свої габарити, але, зрештою, Усик адаптується, пристосується і контролюватиме хід бою. Він переможе одноголосним рішенням суддів".

Останній наразі абсолютний чемпіон суперважкої ваги, проте ще в епоху трьох поясів, британець Леннокс Льюїс вважає, що бій рішенням суддів виграє його співвітчизник.

"Ф'юрі має чудові характеристики: він високий, вміє боксувати на обох ногах, б'ється як шульга і правша, може йти вперед. Зараз, на мій погляд, важко перемогти більш габаритного бійця. Тому я завжди кажу, що у більшого хлопця є перевага. Я думаю, що Ф'юрі переможе за очками. Але я не списую Усика з рахунків".

Джерело: Getty Images

Президент WBC Маурісіо Сулейман, незважаючи на те що поясом організації володіє Ф'юрі, наголосив на важливості для України можливої перемоги Усика.

"Україна зараз стільки всього переживає. У цій країні достатньо гарних бійців. Богачук тільки виграв пояс WBC Interim. Василь Ломаченко повернув собі титул. Олександр Гвоздик поб'ється з Девідом Бенавідесом. Країна, в яку вторглися, повинна мати багато енергії, а перемоги в боксі підіймають дух громадян. Тож перемога Усика, це великий момент для українського народу”.

Малік Скотт, тренер ексчемпіона світу в суперважкій вазі Деонтея Вайлдера, зізнався, що змінив свою думку щодо фаворита після того, як побачив, яку форму до бою набрав Ф'юрі.

"Я ставив на Усика, але потім побачив, як Ф'юрі скинув 14 кілограмів, і через це змінив свою думку. Він рухався і виглядав як колишній Ф'юрі. На мій погляд, легший Тайсон - це найкращий і не такий вразливий Ф'юрі. Це дуже хороший бій. У нас є шульга Усик, і ви знаєте, що він покаже. Потім у нас є Тайсон, і ми всі знаємо, що він демонструє, коли знаходиться у формі. До того ж у більшості випадків він є ментально жорстким".

Джерело: Getty Images

Український ексчемпіон у напівважкій вазі Олександр Гвоздик схиляється на користь співвітчизника.

"Щойно Усик перейшов у хевівейт, а Ф'юрі приблизно в цей же час побив Вайлдера, мені здавалося, що Сашку буде дуже складно. І навіть більше. Тоді я не бачив, як взагалі він може перемогти Ф'юрі. А зараз я навіть трохи більше схиляюся на користь Усика. Десь 60/40. Тому що я знаю, як він працює. І тому що я бачу, що водночас із Ф'юрі відбувається щось не те. Ігри розуму від Сашка спрацювали. Думаю, Усик і справді сидить у голові у Ф'юрі. Також у Ф'юрі був невиразний бій з дуже дрібним Каннінгемом. У мене фаворит Усик. Але при цьому я не списував би Ф'юрі з рахунків. Це небезпечний бій. Відбутися може все що завгодно".

Обов'язковий претендент на титул IBF у надважкій вазі Філіп Хрговіч вважає, що Усик має здолати опонента за рахунок своїх навичок.

"Усик переможе в цьому поєдинку. Я віддаю йому перевагу в цьому бою. Я передбачаю, що Усик переможе. Звичайно, це важкий поєдинок для нього. Це важкий бій для обох, але в мене такий прогноз. На мою думку, Усик - більш досконалий боєць".

Джерело: Getty Images

Колишній чемпіон світу у суперважкій вазі Віталій Кличко зазначив, що безумовно підтримуватиме Усика, але вказав на те, що у поєдинках суперважковаговиків кожен удар може стати вирішальним.

"Ф'юрі потрібно їсти поменше шкідливої їжі, не вживати алкоголь і наркотики та добре підготуватися до цього бою. Усі очікують вкрай драматичного поєдинку, але ніхто у світі не може передбачити результат цього бою. Це надважка вага, тут кожен удар може виявитися вирішальним. І найбільшою помилкою буде говорити, хто переможе. Звісно, я тримаю кулаки за Усика. Я сподіваюся, що Олександр стане переможцем цього бою та привезе титул WBC назад до України. Але давайте подивимося".

Джерело: Getty Images

Джон Ф'юрі, батько чемпіона WBC, безсумнівно не залишає шансів Усику, мотивуючи це тим, що український боксер не є природженим суперважковаговиком.

"Хочу звернутися до людей, які підбадьорюють Усика. Ваш хлопець не впорається з цією роботою. Усі ті, хто думає, ніби роздутий середньоваговик може перемогти, забудьте про це. Тайсон буде готовий, питання в тому, чи буде готовий Усик? Тайсон у гарній формі, чи не так? Мене дуже засмутило розсічення, тому що Тайсон був у відмінній формі. Наша команда виконала чудову роботу".

Колишній чемпіон світу Пол Маліньяджі взагалі зробив категоричну заяву, віддавши перевагу Ф'юрі.

"Усик програє Ф'юрі, а потім відразу ж завершить кар'єру. Нічого поганого про нього не скажу, він серйозний хлопець. Але відразу ж після поразки він зрозуміє, що він не має шансів повернутися і знову повернути всі титули. Ф'юрі занадто великий для Усика. Попри те що Олександр виконав круту роботу в суперважкому дивізіоні, завоював три титули, йому буде неймовірно складно з цим здорованем".

Джерело: Getty Images

Колишній тренер Усика Джеймс Алі Башир вважає, що його експідопічний має хороші шанси на перемогу, але не виключає і протилежного результату.

"В Усика є дуже хороша можливість. Але Ф'юрі, якого ми побачимо в поєдинку з Олександром, сильно відрізнятиметься від того, що ми бачили в бою з Нганну. Тайсон буде повністю готовий. Це буде важкий бій для обох. Але вважаю, що в Усика дуже хороший шанс перемогти. Думаю, Тайсон робитиме те, що він робить зазвичай - буде пресингувати, висіти на ньому, і в нього дуже хороший джеб, як для такого великого хлопця. Тож це важкий бій. Можу бачити, як Усик переможе роздільним рішенням суддів, і можу бачити, як Ф'юрі виграє одноголосним рішенням".

Колишній абсолютний чемпіон світу в суперважкій вазі Майк Тайсон заявив, що в майбутньому протистоянні віддає перевагу Ф'юрі.

"Я з нетерпінням чекаю цього бою. Це буде цікавий поєдинок. Я обираю Ф'юрі, адже думаю, що він здолає Усика. Він збирається наздогнати його і перемогти. Я думаю, що він найкращий боєць у світі, особливо у надважкій вазі. Великі бійці можуть програти, великі бійці можуть виглядати погано, але це не заважає їм бути великими".

Джерело: Getty Images

Відомий промоутер Едді Гірн зізнався, що, попри всю повагу до Усика, він підтримуватиме Ф'юрі з прицілом на можливу організацію бою з його підопічним Ентоні Джошуа.

"Поєдинок Джошуа з Ф'юрі - це найбільший бій в історії боксу. Тому я хочу, щоб Тайсон переміг. Насправді я люблю Усика і дуже сильно його поважаю, проте заради Ей Джея я хочу, щоб Ф'юрі переміг у цьому поєдинку.

Я хочу, щоб Ф'юрі став абсолютним чемпіоном. А потім, якщо титул IBF стане вакантним, то, можливо, влітку Джошуа поб'ється з Хрговічем. Я знаю, що в Усика та Фьюрі угода на два бої, але, давайте скажемо чесно, буде багато тиску з метою влаштувати поєдинок Джошуа - Ф'юрі".

Колишній суперник Усика та Ф'юрі Дерек Чісора не бачить очевидного фаворита, але вважає, що після розсічення є спосіб здолати британця.

"Це чудовий поєдинок. Мені реально без різниці, хто переможе, а хто ні. Я хочу, щоб вони подарували нам чудовий бій. Мені начхати. Востаннє, коли ми бачили абсолютного чемпіона в суперважкій вазі, ви, мабуть, ще мочилися в штани.

Я можу бути чесним? Це мій прогноз. Я бачу, як Усик виграє бій, бо він буде цілитися в одне й те саме місце. Він битиме тим же джебом у те місце, де було розсічення. Тому наприкінці дев'ятого чи десятого раунду суддя зупинить бій на користь Усика через розсічення біля ока у Ф'юрі".

Джерело: Getty Images

Повну рівність у протистоянні очікує ще один колишній суперник Ф'юрі Ділліан Вайт.

"Мені складно зробити прогноз на цей бій. Дуже важко вибрати. Можна навести аргументи на користь обох хлопців, і це 50 на 50. Справа в тому, хто більше хоче цього, і хто робить правильні речі на тренуваннях. Ф'юрі прокидається для справжніх боїв. Він не готуватиметься до Усика так само, як до Нганну. Це видно з того, що він був у формі, коли бій з Усиком було перенесено".

Колишній чемпіон світу Деонтей Вайлдер також не віддає перевагу одному з боксерів.

"У цьому бою шанси 50 на 50. Люди дивляться на габарити Ф'юрі як на велику перевагу, але це необов'язково має значення, адже Усик може зайняти низьку стійку, через що Тайсону буде важко до нього дотягнутися. Якщо Усик зможе зближуватися та відходити дуже швидко, то мені здається, що швидкість може стати важливим фактором.

Джерело: Getty Images

Компанія GGBET оцінює шанси українця на перемогу коефіцієнтом - 1.93, британця - 2.03, шанси, що буде нічия - 22. Також компанія запрошує підтримати нашого чемпіона і пропонує неймовірні бонуси на цей легендарний поєдинок - ФРІБЕТ до 25000 грн для ВСІХ гравців!

Хто ще віддавав перевагу Усику:

  • Девід Хей, колишній чемпіон двох дивізіонів
  • Джордж Гроувз, колишній чемпіон світу
  • Дюк Маккензі, ексчемпіон світу у трьох вагових категоріях
  • Сергій Богачук, тимчасовий чемпіон WBC у першій середній вазі
  • Бернд Бенте, колишній менеджер Володимира Кличка
  • Мік Геннессі, колишній промоутер Ф'юрі
  • Санел Хасановіч, спаринг-партнер Усика
  • Цотне Рогава, український боксер
  • Фернандо Варгас, колишній чемпіон світу
  • Стів Каннінгем, колишній чемпіон світу
  • Анатолій Дудченко, український тренер
  • Даррен Шилі, спаринг-партнер Усика
  • Артем Далакян, український ексчемпіон світу

Хто ще віддавав перевагу Фьюрі:

  • Дейв Аллен, британський суперважковаговик
  • Томмі Ф'юрі, британський важковаговик, брат Тайсона
  • Джордан Томпсон, британський боксер, спаринг-партнер Усика та Ф'юрі
  • Дон Чарльз, тренер Даніеля Дюбуа
  • Чжан Чжилей, китайський суперважковаговик
  • Кріс Алгієрі, колишній чемпіон світу
  • Ріккі Хаттон, колишній чемпіон світу
  • Тай Мітчелл, спаринг-партнер Ф'юрі
  • Рой Джонс, колишній абсолютний чемпіон
  • Річі Вудалл, екстренер Ентоні Джошуа
  • Амір Хан, колишній чемпіон світу
  • Енді Лі, тренер Джозефа Паркера
  • Роберт Гарсія, американський тренер
  • Отто Валлін, шведський суперважковаговик
  • Шейн Ф'юрі, молодший брат Тайсона
  • Мартін Баколе, конголезький суперважковаговик
  • Спенсер Браун, менеджер Ф'юрі
  • Біллі Джо Сондерс, ексчемпіон світу у двох вагових категоріях

Нагадаємо, що на ISPORT буде доступна онлайн-трансляція бою Усик - Ф'юрі.

Слідкувати за новинами та отримувати цікавий спортивний контент можна в нашому Telegram-каналі!


x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK