Євро-2024 під загрозою? Німеччина боїться, що турнір стане ціллю терористів

Приводом для побоювань стали нові публікації ІДІЛ у своєму пропагандистському журналі.
12 квітня, 16:23
Кубок чемпіонату Європи з маскотом / Getty Images
Кубок чемпіонату Європи з маскотом / Getty Images

Представники державної безпеки Німеччини вважають, що терористична організація Ісламська держава має намір влаштувати теракт під час майбутнього чемпіонату Європи 2024 року, повідомляє Daily Mail.

Побоювання німців посилилися після того, як у пропагандистському журналі терористів була опублікована нова погроза.

Новий випуск "Голосу Хорасана" містить заклик до терористичних атак, які, на думку державних чиновників Німеччини, спрямовані проти турніру УЄФА.

У випуску представлено кілька ілюстрацій, у тому числі зображення терориста з вибухівкою в німецькому поїзді з підписом "Останній дзвінок перед виходом". Зверху можна помітити напис: "Ласкаво просимо до Європи".

Джерело: Daily Mail

На іншій картинці зображений дрон, що пролітає над Сантьяго Бернабеу, і підпис: "Якщо вони утискають і пригнічують вас на землі, вдарте їх з неба".

"Якщо вороги релігії Аллаха перегородили шлях хіджри, вони не можуть перегородити шлях боротьби", - йдеться у супровідному тексті.

Хіджра може відноситися до процесу переїзду або еміграції і відноситься до подорожі Пророка Мухаммеда з Мекки до Медини в 622 році нашої ери.

Джерело: Daily Mail

Німецькі державні чиновники вважають, що угруповання ІДІЛ має організовану мережу, яка налічує понад 100 агентів у Західній Європі, з них 50 — в одній тільки Німеччині.

Нагадаємо, що цього тижня терористична група виступила з загрозою стадіонам, на яких проводилися чвертьфінальні матчі Ліги чемпіонів.

Всі зустрічі пройшли без подій, але французька влада прийняла рішення задіяти елітну контртерористичну бригаду BRI під час поєдинку ПСЖ і Барселони (2:3).

Слідкувати за новинами та отримувати цікавий спортивний контент можна в нашому Telegram-каналі!


x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK