Німеччина - Україна 3:3: огляд матчу та результат гри 12.06.2023

"Жовто-сині" у першій грі під керівництвом Сергія Реброва не втримали перевагу у два голи.
2023 г., 12 червня, 21:04
Німеччина - Україна / Getty Images
Німеччина - Україна / Getty Images

У понеділок, 12 червня, у Бремені на Везерштадіоні відбувся товариський матч між збірними Німеччини та України.

Ця зустріч стала тисячною в історії німецької команди, а також першою для нашої збірної під керівництвом Сергія Реброва. У зв'язку з цим "жовто-сині" потенційно могли зіпсувати свято свого опонента, відзначивши дебют тренера.

Варто зазначити, що майже саме так і сталося. Принаймні все було максимально близько до цього.

Проте гра розпочалася для України невдало. Вже на шостій хвилині німці повели у рахунку після того, як удар Маріуса Вольфа з меж штрафного майданчика підкоригував Ніклас Фуллькруг.

Джерело: Getty Images

На щастя, підопічним Реброва вдалося не лише швидко відігратися, а й навіть вийти вперед. Олександр Тимчик після закидання від Іллі Забарного віддав пас на Віктора Циганкова, який із неробочої правої ноги пробив у дальній кут.

Спочатку суддя зафіксував офсайд у гравця Жирони, але після підказки арбітра на VAR гол українця все ж таки був зарахований.

Джерело: Getty Images

А через чотири хвилини наша збірна шокувала весь бременський стадіон, коли Антоніо Рюдігер переправив м'яч у власні ворота після удару Михайла Мудрика (м'яч летів повз ліву штангу).

Джерело: Getty Images

За такого розвитку подій українці досить впевнено почувалися, чого не скажеш про господарів поля, чия ситуація погіршилася на старті другого тайму.

Артем Довбик запресингував Матіаса Гінтера, відібрав у нього м'яч і покотив його на Циганкова, який ударом у дотик по вже порожніх воротах збільшив перевагу України до двох голів.

Джерело: Getty Images

Після низки замін німецька збірна активізувалась, що дозволило їй відіграти один м'яч. Рюдігер закинув м'яч на Кая Гаверца, а гравець Челсі, допомагаючи собі руками, перешкодив Миколі Матвієнку здійснити відбір.

Центрбек Шахтаря зупинився, розставивши руки убік, водночас Гаверц спокійно переграв Анатолія Трубіна.

Джерело: Getty Images

А у доданий час Німеччина відновила паритет. Едуард Соболь у власному штрафному майданчику збив Гаверца, за що арбітр призначив 11-метровий.

Трубін хоч і вгадав напрямок польоту м'яча, але удар Джошуа Кімміха був надто точний.

Джерело: Getty Images

Джерело: Getty Images

У підсумку команди завершили матч 3:3 – так само, як і дванадцять років тому на реконструйованому НСК Олімпійський. І так само, як і тоді, Україна не втримала рахунок 3:1 на свою користь.

Джерело: Getty Images

Статистика товариського матчу Німеччина - Україна

Німеччина - Україна 3:3
Голи: Фуллькруг, 6, Гаверц, 83, Кімміх, 90 (пен.) - Циганков, 19, 56, Рюдігер, 23 (аг).

Володіння м'ячем: 66% - 34%
Удари: 15 - 4
Удари в площину: 3 - 3
Фоли: 9 - 7
Атаки: 170 - 48

Німеччина: Трапп - Рюдігер, Гінтер, Шлоттербек (Клостерманн, 46) - Вольф (Гофманн, 62), Горецка (Мусіала, 62), Кімміх, Раум (Генріхс, 71) - Брандт (Вірц, 71), Фуллькруг (Гаверц, 46), Сане.

Україна: Трубін - Тимчик, Забарний, Матвієнко, Миколенко (Соболь, 78) - Циганков (Зубков, 71), Степаненко (Ігнатенко, 64), Судаков, Мудрик (Піхальонок, 78) - Ярмоленко (Маліновський, 64, Довбик (Ванат, 64).

Попередження: Маліновський.


x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK