Українці показали найкращий результат у сезоні в естафеті, перемога та Малий глобус - у Норвегії

Українські біатлоністи завершили гонку на п'ятій позиції.
2023 г., 11 березня, 18:45
Антон Дудченко / Getty Images
Антон Дудченко / Getty Images

У суботу, 11 березня, на восьмому етапі Кубка світу з біатлону у шведському Естерсунді чоловічі команди змагалися у заключній в сезоні естафеті.

Навіть виступаючи другим складом без лідерів, братів Бьо і Стурли Легрейда, які захворіли на коронавірус, перемогу в гонці святкувала норвезька збірна. Своїм черговим тріумфом норвежці лише зміцнили лідерство у заліку чоловічих естафет, завоювавши Малий кришталевий глобус. Другими в Естерсунді стали французи, а замкнула трійку призерів на подіумі команда Німеччини.

Читайте також: Норвежки виграли жіночу естафету, Франція - кришталевий глобус, українки у ТОП-10

Україну в цій гонці представляли Артем Тищенко, Артем Прима, Денис Насико та Антон Дудченко, зумівши продемонструвати найкращий результат у сезоні.

Тищенко ідеально відстрілявся на страті, а на другому рубежі використав один запасний патрон і вийшов четвертим. Проте, поступившись у швидкості, передав естафету восьмим. Примі також знадобився один додатковий патрон на стійці. Український біатлоніст, йдучи п'ятим, усе ж пропустив уперед француза Гігона, програвши одну позицію.

Артем Прима
Артем Прима / Джерело: Getty Images

Насико, який стартував шостим, без помилок ідеально відпрацював на обох вогневих рубежах, зробивши десять із десяти. Після другої стрільби вийшов восьмим і зумів покращити показник української команди, передавши естафету сьомим. На завершальному етапі гонки Дудченко не зовсім вдало провів першу стрільбу - щоб закрити п'ять мішеней знадобилося сім набоїв. Однак на стійці він усе зробив безпомилково, а ось у його конкурентів виникли проблеми, що дозволило українцеві вирватися на п'яте місце, яке він і зберіг на фініші.

Результати чоловічої естафети в Естерсунді

  1. Норвегія (0+7) 1:09:12,4
  2. Франція (1+8) +22,5
  3. Німеччина (1+10) +37,4
  4. Швеція (0+10) +59,8
  5. Україна (0+4) +1:17,2

Нагадаємо, на ISPORT доступний розклад і результати всіх перегонів біатлонного сезону-2022/23.


x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK