iSport

Суперлига. Будивельник проигрывает во Львове

2011 г., 10 марта, 20:06
У матчі проти лідера Суперліги київського Будівельника головним завданням для львівських баскетболістів, без сумніву, було продемонструвати якісний баскетбол і добитися перемоги будь-якою ціною. Ніщо не реабілітує львівську команда за провалений сезон, як перемоги в четвертому колі над лідерами та середняками чемпіонату. Звітна гра у палаці спорту Галичина не викликала ажіотажу серед вболівальників. Пояснення тут просте – львів’яни без "п’яти хвилин" сезон уже провалили і вкрай рідко тішать вболівальників своїми перемогами.

...Не встигла секундна стрілка зробити два повних оберти як центровий львів’ян Гарольд Джемісон встиг заробити два фоли на Анісімові. Втім, рахунок у матчі відкрили господарі. Зробив це Віггінс. Після влучного кидка Алана розігрався Вільямс. П’ять очок Ніка забезпечили господарям чотириочкову перевагу на початку матчу – 9:5. Після цього двома блок-шотами відзначився Віггінс, а Ревзін нагадав про свій триочковий кидок – 12:7. Загалом, початок гри Політехніці вдався. Втім, хвилювало питання наскільки вистачить львів’ян у цьому матчі. Вілсон та Анісімов провели дві чудові атаки, після яких цифри на табло буди уже рівними – 12:12. Надалі команди ефектно провели завершення першої чверті, часто вболівальникам даруючи влучні кидки з периметра та атаки, в яких забивали два з фолом. Перша чверть матчу подарувала надію львівським вболівальник на позитивний результат в цьому матчі (27:24 на користь львів’ян), однак, відчувалося, що Будівельник в будь-який момент матчу може додати і усе на майданчику зміниться.

Друга чверть матчу розпочалася з невлучного кидка Зубрицького з середньої дистанції та двох очок Морлі з лінії штрафних. Як і в попередньому матчі, львів’яни знову відчули проблеми під власним щитом, коли Андрій Подковиров замінив Джемісона. Останній на початок другого періоду уже мав три персональні фоли. Попри це в атаці львів’яни продовжували діяти непогано. Влучний дальній кидок Ревзіна заставив в гру втрутитися Хосепа Беррокаля. Рахунок став 35:29 на користь львів’ян.

Одразу після тайм-ауту Агафонов нагадав усім, що вміє кидати триочкові. Утім, у цьому компоненті "студенти" також не відставали. Особливо Ревзін, який до великої перерви здалеку влучив тричі. Будівельник у другому періоді часто грав через своїх "високих" Анісімова та Беттса. Хоч і гра у центрових киян складалася доволі посередньо, однак саме на них єдиний "велетень" львів’ян Джемісон до завершення другого періоду назбирав чотири персональні фоли. Попри це легіонер львів’ян приніс користь своїй команді наприкінці другого періоду. Після п’яти очок Джемісона рахунок став 47:38 на користь господарів. З такими цифрами на табло команди пішли на велику перерву у матчі. Окрім Джемісона на теплі слова після першої половини матчу заслуговує Ревзін, Вільямс та Ебернеті. Останній переграв свого візаві Лукашова у першій половині гри.

На початку третьої чверті, коли, здавалося, Політехніка може посипатися, підопічні Андрія Подковирова довели свою перевагу до 11 очок – 51:40. Гравці Будівельника й надалі діяли в атаці відверто не найкраще. Атаки киян часто завершувалися простими втратами та непідготовленими кидками. Натомість в атаці у господарів горіли очі. Бажання боротися за кожен м’яч у львів’ян було значно більше, аніж у суперника. У середині третьої чверті Зубрицький довів перевагу своєї команди до 14-ти очок – 59:45. Черговий тайм-аут від Беррокля не забарився. Утім, хвилинна перерва гостям не допомогла. Триочковий Ревзіна довів перевагу Політехніки до 13-ти очок – 64:51, а у наступних двох атаках перевага львів’ян була уже загрозливою – 69:52. Хвилина, що залишалася зіграти командам, нічого на майданчику не змінила. На останню перерву у матчі львів’яни пішли, перемагаючи 71:54.
Шемосюк на початку четвертої десятихвилинки довів перевагу своєї команди до 19 очок. Втім, Агафонов і компанія швидко відіграла п’ять очок, після чого Андрій Подковиров взяв тайм-аут. Зважаючи на те, що у львівських баскетболістів психологія переможців у цьому сезоні явно шкутильгає, проскакувала думка, що ось-ось галицький колектив може посипатися і лідер Суперліги у цій грі візьме своє. Як виявилося згодом, це був не той випадок.

Яковлєв після хвилинної перерви забив ще один "трюльник" і перевага львів’ян почала по-справжньому танути. Коли "політехи" здали, гості могли переламати хід поєдинку і наздогнати суперника у рахунку. Але в останні моменти незграбна гра під щитом льівів’ян київських баскетболістів не вдавалася. Та й триочкові кидки кияни забивали вкрай рідко. Одразу після написаних цих слів Лукашов та Кіс влучили здалеку і, здалося, заперечили слова автора. При рахунку 76:68 американський легіон львів’ян не захотів доводити матч до овертайму. За 1:19 Кіс отримав 5 фол і, як і, зрештою, мабуть, уся команда отримала тривожний дзвінок.

За час, що залишився зіграти, кияни не здалися, однак провалений матч не врятували. Навіть з пресингом та тактикою вимушеного фолу. У цій грі гості зі столиці України недооцінили суперника, виглядали втомленими і зіграли нижче своїх можливостей. Фінальна сирена зафіксувала локальну перемогу львів’ян з рахунком 90:81. Перемога над Будівельником лише підняла настрій вболівальникам. Це невеличка солодка пігулка на фоні усього гіркого сезону.

Политехника - Будивельник 90:81 (27:24, 20:14, 24:16, 19:27)

П: Эбернети (10 + 8 подборов + 5 передач), Уильямс (23 + 5 передач + 4 потери), Ревзин (14), Уиггинс (18 + 11 подборов + 4 блок-шота + 3 перехвата), Джемисон (11) - старт; Шемосюк (6), Зубрицкий (5), Срока (3).

Б: Кис (20 + 7 подборов), Забирченко (0), Уилсон (6), Морли (12 + 3 перехвата), Беттс (10) - старт; Анисимов (16), Агафонов (6), Лукашов (5 + 5 подборов), Яковлев (6), Стефанишин (0).

Броски с ближней и средней дистанции: 19/33 (57,5%) - 17/44 (38,6%)

Броски с дальней дистанции: 10/22 (45,4%) - 12/24 (50%)

Штрафные броски: 22/24 (91,6%) - 11/14 (78,5%)