iSport

АІК дорожчий за Ворсклу менш ніж на два мільйони: трансферне порівняння команд

ISPORT розповідає про вартість та трансфери команд напередодні матчу у Сольні.
2022 г., 26 июля, 10:10
АІК - Ворскла / Getty Images

У рамках другого кваліфікаційного раунду Ліги конференцій польтавська Ворскла відправиться до міста Сольна для протистояння з АІКом. Нагадаємо, перший матч у Стокгольмі завершився з рахунком 3:2 на користь української команди.

ISPORT вивчив склади опонентів і представляє ряд їх відмінних рис.

Обидва клуби ще не проводили між собою трансферів, крім того жоден з українських футболістів не виступав за АІК, як і гравці зі шведської команди.

Цим літом опонент Ворскли зробив лише два суттєвих трансфери, підписавши вільних агентів - екс-нападника Манчестер Сіті Йона Гвідетті та 19-річного захисника Расмуса Бонде.

Дмитро Різник

Getty Images

Що стосується гравців, що покинули АІК, їх набагато більше. Віковий канадець Кіріакос Стаматопулос завершив кар’єру, Джордан Ларссон повернувся із оренди до Спартака, захисник Майкл Мелкі Фелікс у якості вільного агента перебрався до Ельскільстуни, а 16-річний центрбек Вільям Рашиді поповнив лави Боруссії Дортмунд.

Авторитетний німецький портал Transfermarkt оцінює АІК у "копійки", а саме в 14,75 мільйоні євро. Найдорожчим футболістом у стані шведів є 20-річний півзахисник Білал Хуссейн - 2 млн євро. У топ-3 високовартісних футболістів клубу також входять Ерік Отієно (1,8 млн) та Александр Мілошевіч (1,2 млн).

У свою чергу найдорожчим гравцем у складі Ворскли є голкіпер Дмитро Різник - 2 мільйони євро. Після нього йдуть Венсан Тіль (1,8 млн) та Наджеб Якубу (900 тисяч).

Інші цікаві факти про склади обох команд:

- Середня вартість одного футболіста у складі Ворскли становить 492 тисячі євро проти 567 тисяч у АІКу.

- Гравці АІКу дещо молодші за опонента: Середній вік ростера киян – 25,6, у той час як у Ворскли середній вік 25,8.

- АІК трохи випередив Ворсклу за кількістю виконавців, які виступають у збірних. У підопічних Віктора Скрипника в збірні різного віку викликається 4 гравці проти 5 у колективу Бартоша Грзелака.

- Що стосується іноземців, тут перевага на боці Ворскли. У складі полтавського клубу виступають 9 легіонерів (2 бразильці, 2 люксембурця, 1 ганец, 1 хорват, 1 македонець, 1 танзанець та 1 іспанець). У АІКу лише 7 легіонерів (3 гравця збірної Конго, 2 серби, 1 ірландець та 1 аргентинець).