Німеччина на ЧС-2022 в Катарі - склад і шанси на перемогу

Збірна Німеччини на Чемпіонаті світу 2022 з футболу, склад команди, календар матчів та шанси на перемогу в турнірі.
2022 г., 11 листопада, 12:45
НІмеччина. Профіль збірної
НІмеччина. Профіль збірної

Чотириразові чемпіони світу розпочнуть новий похід по Кубок світу.

Збірна Німеччини в 2018 році провалилась і втратила статус найкращої команди світу, а тому цей мундіаль для них буде ще й можливістю виправитися за той ганебний результат.

В одній групі німці одразу ж зустрінуться з командою Іспанії, але два інші суперники, чесно кажучи, не повинні робити проблем команді Ганзі Фліка.

Досьє команди

Прізвисько: Die Mannschaft (в перекладі з нім. Команда)

Конфедерація: УЄФА

Рейтинг ФІФА: 11

Головні здобутки: чемпіони світу (1954, 74, 90, 2014).

Минулі виступи на чемпіонатах світу

Збірна Німеччини пропустила лише два чемпіонати світу, серед яких був і найперший. В 1934 році, на дебютному для себе Мундіалі вони стали третіми. Після цього Німеччина частіше завершувала світові першості з медалями будь якого ґатунку, аніж без них.

Окрім чотирьох перемог у них також є чотири поразки в фіналах, чотири треті місця і одного разу вони стали четвертими. І тільки на минулому ЧС провалилися і не змогли навіть вийти з групи.

Кількість мундіалів: 20 (1934, 38, 1954-2022)
Найкращий результат: 4 чемпіонства, 4 срібла та 4 бронзи

Легенди збірної

В історії збірної Німеччини чи не найбільше легендарних гравців на рівні з бразильцями. В різні часи за цю команду грали Франц Беккенбауер, Карл-Гайнц Румменіге, Руді Фьоллер, Юрген Клінсман, Олівер Бірхофф, Майкл Баллак…

Але давайте згадаємо тих, хто ще нещодавно був обличчям цієї команди – Міро Клозе та Бастіан Швайнштайгер. Форвард збірної Німеччини взагалі легенда мундіалів, адже забив на них найбільше голів!

Як пройшли на ЧС-2022?

 У німців загалом була дуже проста група в кваліфікації на чемпіонат світу. Ісландія вже далеко не та, що була в 2016 році, Румунія далеко не та, що була 15-20 років тому.

З такими суперниками Німеччина змогла здобути 27 очок в десяти матчах і легко зайняти перше місце.

  1. Німеччина – 27
  2. Північна Македонія – 18
  3. Румунія – 17
  4. Вірменія – 12
  5. Ісландія – 9
  6. Ліхтенштейн - 1

Весь склад збірної Німеччини на ЧС-2022

У Ганзі Фліка були проблеми з вибором складу, адже деякі гравці отримали травми і не змогли відновитися до турніру. Насамперед, черговий форум пропустить Марко Ройс, для якого це була остання можливість поїхати на мундіаль.

Також не зіграє на турнірі і Тімо Вернер. Не викликав наставник таких гравців, як Матс Гуммельс та Робін Госенс. Натомість в заявці знайшлося місце для декількох неочікуваних імен.

Головна зірка: Німеччина дуже збалансована команда, в якій виділяються багато персоналій, це й легендарні Нойер з Мюллером, і зірки нового покоління Кімміх з Сане. Але головною зіркою ми вважаємо Сержа Гнабрі. Від його гри багато що залежатиме на цій першості.

На кого варто звернути увагу: у зірковій атакувальній ланці збірної Німеччини знайшлося місце і для юного діаманту – Джамал Мусіала міг зараз поїхати на ЧС в складі збірної Англії, але свого часу зробив вибір на користь Німеччини. Він уже став важливим гравцем Баварії, тепер же має показати, що і в Бундестім він не просто пасажир.

Воротарі:

  • Мануель Ноєр (Баварія), Марк-Андре тер Штеген (Барселона), Кевін Трапп (Айнтрахт)

Захисники:

  • Армель Белла-Кочап (Саутгемптон), Маттіас Гінтер, Крістіан Гюнтер (обидва - Фрайбург), Тіло Керер (Вест Гем), Лукас Клостерманн, Давід Раум (обидва - РБ Лейпциг), Антоніо Рюдігер (Реал Мадрид), Ніко Шлоттербек, Ніклас Зюле (обидва - Боруссія Дортмунд)

Півзахисники:

  • Карім Адеємі,
  • Юліан Брандт (обидва - Боруссія Дортмунд),
  • Леон Горетцка,
  • Йозуа Кімміх,
  • Томас Мюллер,
  • Джамал Мусіала,
  • Лерой Сане (усі - Баварія),
  • Маріо Гьотце (Айнтрахт),
  • Ілкай Гюндоган (Манчестер Сіті),
  • Серж Гнабрі (Баварія),
  • Йонас Гофманн (Боруссія Менхенгладбах)

Нападники:

  • Ніклас Фюллькруг (Вердер),
  • Кай Гавертц (Челсі),
  • Юссуфа Мукоко (Боруссія Дортмунд)

Шанси на перемогу Німеччини на турнірі

Національна збірна Німеччини в цьому році не буде вважатися головним фаворитом, але звісно входить  список тих, хто має досить непогані шанси на чемпіонство.

Так, на чемпіонатах світу завжди відбувається багато різних неочікуваних подій. У Німеччини точно не такий потужний склад, яким він був в 2014 році, але й ці хлопці можуть піднести неочікуваний результат і здобути перемогу.

Розклад матчів збірної Німеччини
на Чемпіонаті Світу 2022

Група E          

23 листопада, 15:00, Німеччина – Японія

27 листопада, 21:00, Німеччина – Іспанія

1 грудня, 21:00, Коста-Ріка – Німеччина

КЛЮЧОВІ СЛОВА: Збірні на ЧС-2022

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK